Τρίτη 18 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Χέρι χέρι δήμαρχος και εισαγγελέας

Στελέχη του ΠΑΜΕ καλούνται σήμερα στην Εισαγγελία

Αμέσως μετά την απαίτηση του δημάρχου Θεσσαλονίκης να υπάρξει παρέμβαση του εισαγγελέα για να σπάσει η απεργία στην καθαριότητα, η Εισαγγελία Θεσσαλονίκης ανέλαβε δράση. Αξιωματικός της Αστυνομίας, χτες το πρωί, κάλεσε, τηλεφωνικά, τέσσερα στελέχη του ΠΑΜΕ να παρουσιαστούν σήμερα το πρωί στον εισαγγελέα. Πρόκειται για τρεις συνδικαλιστές - μέλη του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Θεσσαλονίκης και ένα συνδικαλιστή - μέλος του ΓΣ της ΠΟΕ - ΟΤΑ.

Ο Β. Παπαγεωργόπουλος κάλεσε και τους πολίτες να βάλουν τις φόρμες τους και να καθαρίσουν την πόλη από τα σκουπίδια. Στο ίδιο σταθερό πλαίσιο που στόχο έχει την ενεργοποίηση ανακλαστικών «κοινωνικού αυτοματισμού» κινήθηκε ο δήμαρχος και στην τοποθέτησή του στη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου που έγινε το μεσημέρι, όπου χαρακτήρισε υποκινούμενη την απεργία. Ο Αγάπιος Σαχίνης, δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Θεσσαλονίκη Τώρα», κατήγγειλε την επιχείρηση απεργοσπασίας της διοίκησης του δήμου που εκδηλώνεται με μοχλό τους εργασιακά και πολιτικά ομήρους συμβασιούχους εργαζομένους στην καθαριότητα (οι 1.400 από τους 1.700 είναι συμβασιούχοι).

Η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ καταγγέλλει τον πρωταγωνιστή της απεργοσπασίας, δήμαρχο Θεσσαλονίκης, και την τρομοκρατία των ΜΑΤ και της Εισαγγελίας. Καταγγέλλει τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, «που πρωτοστατεί - σε κοινή ρότα με άλλους δημάρχους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ - στην προσπάθεια ενεργοποίησης ανακλαστικών "κοινωνικού αυτοματισμού"» και καλεί σε καθολικό αγώνα ώστε να σπάσει κάθε προσπάθεια απεργοσπασίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ