Τρίτη 18 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΘΗΝΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Καταγγέλλει την υπονόμευση των απεργιακών αγώνων

Οι απεργίες ενάντια στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο ωφελούν όλο το λαό, τονίζει η ΚΟΑ, καλώντας σε πανεργατικό ξεσηκωμό

Σε ανακοίνωσή της για την απεργία των εργαζομένων στους ΟΤΑ και τις άλλες κινητοποιήσεις των εργαζομένων, η Κομματική Οργάνωση Αθήνας του ΚΚΕ σημειώνει:

«To ΚΚΕ στηρίζει όλους τους εργαζόμενους και τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ που βρίσκονται σε απεργιακές κινητοποιήσεις και τους καλεί σε αγωνιστικό ξεσηκωμό κατά των αντιασφαλιστικών μέτρων και της αντιλαϊκής πολιτικής. Το ΚΚΕ στηρίζει επίσης τις μορφές πάλης που έχουν επιλέξει.

Καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την επίθεση που έχουν εξαπολύσει κυβέρνηση και πλουτοκρατία ενάντια στους απεργούς, με στόχο να κάμψει τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις τους. Η απαγόρευση και παρεμπόδιση της απεργίας των εργατών, με όποια δικαιολογία και αν επιχειρείται, είναι πράξη τρομοκρατική και παράνομη. Οι εργαζόμενοι έχουν χρέος να απαντούν με ανυπακοή, με κλιμάκωση και πολιτικοποίηση της πάλης τους.

Καταγγέλλει όλους τους αυτόκλητους υπερασπιστές της "δημοκρατίας" και του "κοινωνικού συνόλου", που δήθεν πλήττεται, είτε γιατί δε μαζεύονται τα σκουπίδια, είτε γιατί στερείται το ρεύμα. Είναι υποκριτές, γιατί στόχος τους δεν είναι η υπεράσπιση των εργαζομένων, η ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους, αλλά η εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής που έχει ανάγκη το κεφάλαιο. Ολοι αυτοί "θυμούνται" τους εργαζόμενους, τα προβλήματά τους, την προστασία της υγείας τους, όταν αγωνίζονται και απεργούν, ενώ το υπόλοιπο διάστημα κάνουν ό,τι είναι δυνατό για να τους εκμεταλλεύεται το κεφάλαιο περισσότερο, για να τους αφαιρούνται συνεχώς δικαιώματα.

Μεταξύ αυτών είναι και ο δήμαρχος Αθηναίων Ν. Κακλαμάνης, που στο όνομα της υπεράσπισης του "αγαθού της δημοκρατίας" και της "προάσπισης της υγείας των πολιτών", προσπαθεί με την πρακτική τού "διαίρει και βασίλευε" να υπονομεύσει, να διασπά, να χτυπά, τον απεργιακό αγώνα των εργαζομένων στους ΟΤΑ. Σαν υπουργός Υγείας πήρε μία σειρά μέτρα παραπέρα εμπορευματοποίησης της Υγείας, ενίσχυσης της επιχειρηματικής δραστηριότητας σε αυτόν τον τομέα, με οδυνηρές συνέπειες για την υγεία των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Επί της δημαρχίας του, ενώ αυξήθηκαν τα δημοτικά τέλη, οι λαϊκές γειτονιές της Αθήνας συνεχίζουν να είναι μέσα στη βρώμα και στο σκουπίδι και ο κίνδυνος επιδημιών είναι μόνιμος. Η υγεία των Αθηναίων δεν απειλείται από τους απεργούς, κίνδυνος για την υγεία είναι η πολιτική της ΝΔ και του δημάρχου Αθηναίων.

To KKE καλεί τους εργαζόμενους στο δήμο της Αθήνας, όλους τους εργαζόμενους, να καταδικάσουν την αντεργατική στάση του δημάρχου, κάθε προσπάθεια που στρέφεται κατά των εργατικών κινητοποιήσεων και της απεργίας. Οι απεργίες που στρέφονται κατά των αντιασφαλιστικών μέτρων, που πλήττουν το σύνολο των λαϊκών δυνάμεων, είναι προς όφελος της κοινωνίας και όχι σε βάρος της, παρά τα όποια προβλήματα μπορούν να δημιουργηθούν.

Το ΚΚΕ καλεί σε πανεργατικό - παλλαϊκό ξεσηκωμό, σε οργάνωση της πάλης σε κάθε εργασιακό χώρο και λαϊκή συνοικία, για να μην περάσουν τα νέα αντιασφαλιστικά μέτρα, για να ανατραπούν οι αντιασφαλιστικοί νόμοι των κυβερνήσεων ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και, συνολικά, η αντιλαϊκή πολιτική. Για να αλλάξουν παντού οι συσχετισμοί, στα συνδικάτα, στους δήμους, στα κεντρικά όργανα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης υπέρ των ταξικών δυνάμεων, του ΠΑΜΕ και σε πολιτικό επίπεδο υπέρ του ΚΚΕ. Οι αγώνες μπορούν να έχουν αποτέλεσμα όταν είναι συντονισμένοι και ενιαία διεκδικούν σύγχρονα ασφαλιστικά δικαιώματα για το λαό στη γραμμή της λαϊκής συμμαχίας και της αντεπίθεσης σε κυβέρνηση, ΕΕ, πλουτοκρατία.

Ολοι στην πανεργατική απεργία στις 19 Μάρτη, στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια, στις 10.30 π.μ.!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ