Τρίτη 18 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
Αύριο απεργούμε - διαδηλώνουμε με το ΠΑΜΕ

Σε 64 συνολικά πόλεις θα διοργανώσει απεργιακές συγκεντρώσεις το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα

Σε περισσότερες από 60 πόλεις σε όλη τη χώρα θα ακουστεί αύριο το μήνυμα της αντίστασης και της διεκδίκησης των ταξικών δυνάμεων, που δουλεύουν χωρίς ανάπαυλα για την επιτυχία της 24ωρης πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας και την κλιμάκωσή της, με αιχμή την Κοινωνική Ασφάλιση και τις Συλλογικές Συμβάσεις. Στην ημερήσια διάταξη βρίσκεται ήδη ο σχεδιασμός της περιφρούρησης της απεργίας, που αποκτά ακόμα μεγαλύτερη αξία σε μια περίοδο που εργοδοσία και κυβέρνηση σφίγγουν τον κλοιό της τρομοκρατίας σε βάρος των εργατικών αγώνων.

Στην Αθήνα, η απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Ομονοίας και στη Θεσσαλονίκη, την ίδια ώρα, στο Αγαλμα Βενιζέλου. Σήμερα συνεχίζονται και ολοκληρώνονται οι περιοδείες και οι εξορμήσεις στους τόπους δουλειάς, ενώ σε πολλές συνοικίες της Αθήνας οι Επιτροπές Αγώνα Φορέων έχουν ορίσει τόπους συνάντησης απ' όπου θα ξεκινήσουν λεωφορεία για το χώρο της απεργιακής συγκέντρωσης.

Απεργιακός συναγερμός ηχεί και στον Πειραιά. Στη μάχη της προετοιμασίας της αυριανής πανεργατικής απεργίας και της απεργιακής συγκέντρωσης, που θα γίνει στον Πειραιά στις 10 το πρωί στον Ηλεκτρικό Σταθμό, μαζί με τις ταξικές δυνάμεις, έχουν ριχτεί αποφασιστικά ολόκληροι κλάδοι και συνδικάτα, δίνοντας ταυτόχρονα ώθηση για την παραπέρα κλιμάκωση των αγώνων. Χτες το απόγευμα η αίθουσα συνελεύσεων του Εργατικού Κέντρου Πειραιά κατακλύστηκε από εργάτες της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης όλων των ειδικοτήτων, στο πλαίσιο της κοινής Γενικής Συνέλευσης που συγκάλεσαν οι διοικήσεις των σωματείων της Ζώνης, με θέμα την αυριανή απεργία και την παραπέρα κλιμάκωση της πάλης για την Κοινωνική Ασφάλιση.

«Παρών» και από τους μικρούς ΕΒΕ

Οι εργάτες της Ζώνης σχεδιάζουν τη συμμετοχή τους στην αυριανή απεργία και την παραπέρα κλιμάκωση της πάλης τους
Οι εργάτες της Ζώνης σχεδιάζουν τη συμμετοχή τους στην αυριανή απεργία και την παραπέρα κλιμάκωση της πάλης τους
Μαζικό κάλεσμα συμμετοχής στην αυριανή απεργία απευθύνει η ΔΗΚΕΒΕ καταγγέλλοντας τη συμμαχία ΠΑΣΚΜΜΕ - ΑΣΚΕΒΕ στη ΓΣΕΒΕΕ, που μοιράστηκαν και πάλι τις θέσεις του προεδρείου και με τη συναίνεση της ΔΑΚΜΜΕ, από την πρώτη συνεδρίαση της νέας διοίκησης, «αρνήθηκαν κατηγορηματικά να κινητοποιήσουν τις δυνάμεις τους μπροστά στην αντιασφαλιστική επίθεση». Η ΔΗΚΕΒΕ καλεί σε συσπείρωση με τους εργαζόμενους και το ΠΑΜΕ, μέσα από την Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα για το Ασφαλιστικό.

Στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ με προσυγκέντρωση στην Πλ. Κάνιγγος στις 10 το πρωί καλεί η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας και καταγγέλλει τη διοίκηση της ΓΣΕΒΕΕ για την άρνησή της να αποφασίσει πανελλαδικό κλείσιμο των καταστημάτων. Κλειστά θα είναι τα μαγαζιά αύριο στο Αγρίνιο με απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου και της Ομοσπονδίας ΕΒΕ Αιτωλοακαρνανίας. Συγκέντρωση ορίστηκε στις 9 το πρωί στα γραφεία του ΟΑΕΕ στη Δάγκλη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ