Τρίτη 18 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα αντι... ασφαλιστικά

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ θυμάστε, λέγεται Κ. Μαρκόπουλος, βουλευτής Ευβοίας, και η κυβέρνηση τού ανέθεσε να υποστηρίξει στη Βουλή το ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Αυτός, λοιπόν, ο βουλευτής μάς δήλωσε χτες ότι το νομοσχέδιο που έχει εξοργίσει ολόκληρη την ελληνική κοινωνία απλά πλήττει αυτούς «που ζουν πλουσιοπάροχα».

Επίσης, μας είπε ότι η δυνατότητα στις μητέρες και στις γυναίκες να συνταξιοδοτούνται νωρίτερα είναι «ρουσφετολογικές διατάξεις εξαιρετικά πρόωρης συνταξιοδότησης».

Πρόσθεσε, επίσης, πως η κυβέρνηση δίνει στις γυναίκες παροχές ανάλογες της Σουηδίας και της Νορβηγίας!

Δεν ξέρουμε, τελικά, τι είναι πιο εκνευριστικό: Τα ψέματα που λένε ή το θράσος τους να παρουσιάζουν τους Ελληνες εργαζόμενους ως «βολεμένους» με το σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης;

Μιλάμε (για να μην ξεχνιόμαστε) γι' αυτούς που με τις πολιτικές τους επί 50 χρόνια ρημάζουν τα ασφαλιστικά ταμεία και χαρίζουν τα χρήματα των εργαζομένων στους εργοδότες.

ΟΜΩΣ, ΜΗ ΝΟΜΙΖΕΤΕ, ούτε το ΠΑΣΟΚ ντράπηκε χτες στη Βουλή. Ετσι, ακούσαμε τον Χρήστο Παπουτσή να μας λέει ότι αν γίνουν κυβέρνηση θα ...καταργήσουν το συγκεκριμένο νόμο.

Μήπως όπως κατάργησαν το νόμο Σιούφα της κυβέρνησης Μητσοτάκη (που, κατά τα άλλα, ακόμη καταριούνται για το κακό που έκανε στον τόπο);

Αν θα γίνουν ποτέ κυβέρνηση, δεν ξέρουμε. Είμαστε, όμως, απολύτως σίγουροι ότι δεν πρόκειται να καταργήσουν το συγκεκριμένο νόμο.

Εκτός αν τον καταργήσουν για να τον αντικαταστήσουν με κάποιον ακόμη χειρότερο, κρατώντας την ουσία και το πνεύμα του.

Γιατί η σκυταλοδρομία Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ εναντίον της Κοινωνικής Ασφάλισης είναι βέβαιο ότι δεν τελειώνει εδώ.

Για να τελειώσει, πρέπει να τελειώσουμε εμείς μια και καλή τις πολιτικές τους, όπως κι αν εκφράζονται, ό,τι περιτύλιγμα κι αν παίρνουν κατά καιρούς.


Γρηγοριάδης Κώστας


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ