Πέμπτη 29 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Μιλάει η εμπειρία, αλλά δε φτάνει

«Το τρίπτυχο ακρίβεια, ΟΤΕ, Παιδεία δημιουργεί ένα εξαιρετικά εκρηκτικό μείγμα το οποίο είναι προφανές ότι προκαλεί έντονο θυμό στον Ελληνα πολίτη, ο οποίος πιεσμένος από το αδιέξοδο της δύσκολης καθημερινότητάς του, χτίζει ένα τείχος αποστροφής προς το πολιτικό προσωπικό της χώρας (...) η απάντηση "κανένας" κυριαρχεί σε όλους σχεδόν τους δημοσκοπικούς δείκτες (...) όσον αφορά στο ποιο κόμμα θα μπορούσε να αντιμετωπίσει καλύτερα την ακρίβεια» (από άρθρο του Δ. Μαύρου της MRB στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).

Ψάχνει ψήφους

«Δύσκολα μπορεί κανείς να ξεχάσει ότι για χάρη της προεδρικής της εκστρατείας, η Ρουαγιάλ (Σεγκολέν) είχε ενστερνιστεί τον φιλελευθερισμό του "μπλερικού" μοντέλου. Σήμερα δηλώνει πως "σοσιαλισμός και φιλελευθερισμός είναι ασύμβατες έννοιες"» (το ρεπορτάζ στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ).

Ο σύγχρονος ιός

«Πολύ γρήγορα η Ζιζέλ έγινε ένα με την ανθρώπινη αλυσίδα που εργαζόταν σε αυτή τη φαρμακευτική εταιρεία (...) όλοι σε αυτή την αλυσίδα εργάζονταν με όρεξη, παρασκεύαζαν φάρμακα και έλεγαν: "ο ασθενής δεν μπορεί να περιμένει". Ωσπου ένα πρωί ενέσκηψε στην περιοχή ένας εξαιρετικά επιθετικός ιός, ο μεταλλαγμένος ιός του σύγχρονου καπιταλισμού. Εσβησε το όνομα Ρουσέλ από την επιγραφή στην πύλη και ύστερα από μια σειρά συγχωνεύσεις και εξαγορές το έκανε HMR, Sanofi και τέλος Aventis. Υστερα στράφηκε στους εργαζόμενους. Τους υποβάθμισε, τους ανακάτωσε, τους απέλυσε - 660 άτομα. Ωσπου το 2006 έκλεισε τελικά το εργοστάσιο» (η καταγραφή στα ΝΕΑ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ