Τετάρτη 22 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Νέα προσφυγή για τα «Αστέρια»

Νέα προσφυγή για την υπόθεση των «Αστεριών» της Γλυφάδας, αυτή τη φορά στη Δευτεροβάθμια Επιτροπή Επίλυσης Δασικών Αμφισβητήσεων Πειραιώς, κατέθεσαν χτες εκπρόσωποι της Συντονιστικής Επιτροπής για τη διάσωση της παραλίας του Σαρωνικού, του Δικτύου Κινήσεων για την προστασία του περιβάλλοντος και της Πολιτιστικής Κληρονομιάς και οι βουλευτές του ΚΚΕ Μπ. Αγγουράκης και του ΣΥΝ Στ. Αλφιέρη.

Οπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Συντονιστική Επιτροπή, «η αντίρρηση κατά της απόφασης της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής δεν προσβάλλει την απόφαση στο σύνολό της, αλλά ως προς ορισμένα σημεία, ιδίως δε ως προς τα τμήματα της έκτασης που χαρακτηρίζονται δασικές φυτείες». Συγκεκριμένα, ζητούν από τη Δευτεροβάθμια Επιτροπή να χαρακτηρίσει περίπου 140 στρέμματα ως «δασική αναδασωτέα έκταση», αντί για «τεχνητή δασική φυτεία».

Ακόμα, η Συντονιστική καταγγέλλει τη διαφαινόμενη προσπάθεια να αρθεί η νομοθετική προστασία των δασικών φυτειών. «Υπενθυμίζουμε, καταλήγει η ανακοίνωση, την αντισυνταγματική διάταξη η οποία περιελήφθη στο νόμο για το Κτηματολόγιο, σύμφωνα με την οποία οι τεχνητές δασικές φυτείες δεν καταγράφονται στους δασικούς χάρτες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ