Τετάρτη 22 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΧΩΡΙΟ
Ανοιχτό το θέμα των τευχών δημοπράτησης

Ενα βήμα πίσω από την προηγούμενη απόφασή του για το Ολυμπιακό Χωριό έκανε χτες το ΔΣ της Οργανωτικής Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων «Αθήνα 2004» (ΟΕΟΑ). Υστερα από διαβουλεύσεις μιας βδομάδας μεταξύ ΟΕΟΑ, Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ) και διυπουργικής επιτροπής, το ΔΣ αποφάσισε να προχωρήσει στην προκήρυξη ανοιχτού διαγωνισμού για τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό και την εκπόνηση μάστερ - πλαν, αν και στην προηγούμενη συνεδρίασή του είχε αποφασίσει να αναλάβει και τη σύνταξη των τευχών δημοπράτησης του έργου. Ωστόσο, παραμένει ακόμα ανοιχτό το θέμα των τευχών δημοπράτησης, αφού δεν αποκλείεται, αν υπάρξει συμφωνία μεταξύ ΟΕΟΑ και ΟΕΚ, να παραχωρηθεί στην πρώτη αυτό το δικαίωμα.

Ακόμα, το ΔΣ αποφάσισε να προκηρυχτεί ανοιχτός διαγωνισμός για την πρόσληψη τεχνικού συμβούλου, ο οποίος θα αναλάβει να παρακολουθεί την πορεία υλοποίησης των έργων για το Ολυμπιακό Χωριό. Υπενθυμίζεται ότι στην προηγούμενη συνεδρίαση το ΔΣ της ΟΕΟΑ είχε αποφασίσει να αναθέσει στο μέλος του Λάμπη Νικολάου την παρακολούθηση του έργου.

Το επόμενο διάστημα αναμένεται να υπογραφούν δύο συμβάσεις μεταξύ του Οργανισμού Διεξαγωγής Ιπποδρομιών Ελλάδος και της ΟΕΟΑ για την κατασκευή του πολυδύναμου κέντρου στο Φαληρικό Δέλτα και του ιππικού κέντρου στο Μαρκόπουλο. Χτες, τεχνικοί και των δύο πλευρών συναντήθηκαν στο Ζάππειο και συζήτησαν για τις τεχνικές προδιαγραφές του πολυδύναμου κέντρου, ενώ η ΟΕΟΑ ελπίζει στις 11 Γενάρη να επικυρωθεί από το ΔΣ η σχετική σύμβαση - πλαίσιο. Να σημειώσουμε τέλος ότι σήμερα φτάνει στην Αθήνα για συνομιλίες με στελέχη της ΟΕΟΑ ο πρόεδρος της εταιρίας «SEMA Group» Ξαβιέ Ρατς. Η συγκεκριμένη εταιρία έχει υπογράψει συμφωνία με τη διεθνή ολυμπιακή επιτροπή και θα αναλάβει τον τομέα των συστημάτων πληροφορικής (software) για τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ