Τετάρτη 22 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
Επικίνδυνη η διάλυση του Ε' Τμήματος

Θα έχει τραγικές επιπτώσεις στην προστασία του περιβάλλοντος

Απαράδεκτη και επικίνδυνη για την ανεξαρτησία και την απρόσκοπτη λειτουργία της δικαιοσύνης στη χώρα μας, χαρακτηρίζει τη νομοθετική ρύθμιση που προβλέπει την αποδυνάμωση και διάλυση του Ε` Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), το Δίκτυο Κινήσεων και Πρωτοβουλιών για την προστασία του Περιβάλλοντος και της Ιστορικής, Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Με ανακοίνωσή του το Δίκτυο τονίζει πως η συγκεκριμένη ρύθμιση θα έχει τραγικές επιπτώσεις στην προστασία του περιβάλλοντος, του δημοσίου συμφέροντος και των διοικητικών θεμάτων, καθώς και σε βάρος της πολιτιστικής και ιστορικής κληρονομιάς. «Θα τραυματίσει ανεπανόρθωτα το κύρος της δικαιοσύνης και αυτής ακόμα της χώρας μας, υπόλογης ήδη στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για πλήθος από περιβαλλοντικές παραλείψεις ή παραβιάσεις της κοινοτικής νομοθεσίας», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Το Δίκτυο ζητά από το ΣτΕ και τον καινούριο του πρόεδρο Χ. Γεραρή, καθώς επίσης και από κάθε αρμόδιο, να τιμήσει και να αναγνωρίσει έμπρακτα το μέχρι τώρα έργο και το κύρος του Ε` Τμήματος, «που έχει πραγματοποιήσει έργο μεγίστης και αναγνωρισμένης σημασίας για τον τόπο μας», και να το αφήσουν να συνεχίσει αυτό το σημαντικό έργο χωρίς εμπόδια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ