Τετάρτη 22 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Μέτρα για μείωση των τροχαίων

Σύσκεψη με αντικείμενο την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων είχε χτες ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και η ηγεσία της αστυνομίας με τους διοικητές των υπηρεσιών της Τροχαίας όλης της χώρας. Στη σύσκεψη συζητήθηκαν τα «ουσιαστικά μέτρα» που θα πρέπει να ληφθούν, όπως ανακοινώθηκε, με στόχο την αύξηση της οδικής ασφάλειας και την παροχή καλύτερων υπηρεσιών στους χρήστες των δρόμων.

Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε από το υπουργείο, αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι ο υπουργός «ζήτησε από όλους τους διοικητές την ενεργοποίηση και τη δραστηριοποίηση στο έπακρον όλου του προσωπικού, προκειμένου να επικρατήσουν στους δρόμους,(εθνικούς, επαρχιακούς κλπ), αλλά και μέσα στις πόλεις, συνθήκες ομαλής και ακίνδυνης κυκλοφορίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, στα μέτρα που προωθούνται περιλαμβάνεται η εμφανής παρουσία της Τροχαίας στο εθνικό δίκτυο τουλάχιστον τις μέρες των μαζικών εξόδων, οι ομιλίες τροχονόμων σε σχολεία, ο περιορισμός των οδηγών που οδηγούν μεθυσμένοι, ο περιορισμός των επικίνδυνων παραβάσεων κλπ.

Σημειώνεται ότι το πρώτο δεκάμηνο του 1999, σε σύγκριση με το ίδιο διάστημα του 1998, ο αριθμός των θανατηφόρων τροχαίων έχει μειωθεί κατά 5,4%, ενώ ο αριθμός των νεκρών παρουσίασε μείωση κατά 4,2% (81 λιγότεροι). Μείωση κατά 2,8% παρουσίασε και ο αριθμός των ατόμων που τραυματίστηκαν σοβαρά.

Το υπουργείο δίνει ιδιαίτερη έμφαση στη διατήρηση των δεικτών αυτών, δεδομένου ότι αν δεν επιδεινωθούν έως το τέλος του χρόνου λόγω των μαζικών μετακινήσεων τις μέρες των εορτών, θα είναι η πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια που παρατηρείται σημαντικός περιορισμός της μάστιγας των τροχαίων. Τα θετικά αποτελέσματα, πάντως, δε θα είναι ασφαλώς επιτυχία μόνο των υπηρεσιών της Τροχαίας, αλλά και άλλων υπηρεσιών, που συμβάλλουν ανάλογα με το έργο τους (έργα οδοποιίας, κυκλοφοριακή αγωγή κλπ.) στην αυξομείωση των μακάβριων δεικτών της στατιστικής της Τροχαίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ