Τετάρτη 22 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΙΚΙΑΡΙΔΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ
Υποβάθμιση της ειδικής αγωγής

Στάση εργασίας πραγματοποιούν σήμερα οι εργαζόμενοι  στο Ιδρυμα

Το Ιδρυμα παρέχει ειδική αγωγή σε παιδιά με ειδικές ανάγκες και οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν τη στάση εργασίας στις 11π.μ. - 2μ.μ. Τις ώρες δηλαδή που η διοίκηση διοργανώνει γιορτή για τα παιδιά.

Αιτία είναι η μη εφαρμογή του νέου μισθολογίου αλλά και η αυθαίρετη και αυταρχική στάση της διοίκησης απέναντί τους, που έχει αποτέλεσμα την υποβάθμιση των εργαζομένων και κατ' επέκταση τον κίνδυνο υποβάθμισης της αγωγής και εκπαίδευσης των παιδιών. «Η διοίκηση, επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εργαζομένων του Ιδρύματος, δε λαμβάνει κανένα μέτρο για την επιστημονική αναβάθμιση των εργαζομένων. Αναγκαζόμαστε να καταγγείλουμε τη στάση της διοίκησης που απειλεί και εκβιάζει, ώστε να μη συμμετάσχει το προσωπικό στη στάση εργασίας και προειδοποιούμε πως οι εργαζόμενοι δε φοβούνται, δεν υποκύπτουν και ενωμένοι θα δώσουν την απάντησή τους». Καθημερινά οι εργαζόμενοι, αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους, δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας για τα παιδιά, για το έργο μας μέσα από αντίξοες συνθήκες. Επειδή γνωρίζουμε πολύ καλά ότι αυτή η γιορτή δε διοργανώνεται άμεσα για την ψυχαγωγία των παιδιών και μάλιστα μέσα σ' ένα κτίριο χαρακτηρισμένο "κίτρινο" από το ΥΠΕΧΩΔΕ λόγω του σεισμού, επιλέξαμε για διαμαρτυρία αυτή τη μέρα για στάση εργασίας».

Η ειδική αγωγή, τονίζουν, δεν μπορεί να βελτιωθεί μέσα από τέτοιες τακτικές και πρακτικές, χρειάζεται ανθρώπους ευαισθητοποιημένους, που να γνωρίζουν το αντικείμενο και να στέκονται δίπλα στα παιδιά με ειδικές ανάγκες και στους εργαζόμενους. Γι' αυτό ζητούν την παρέμβαση και του υπουργείου Υγείας για την αναβάθμιση του Ιδρύματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ