Τετάρτη 22 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Ερχονται «τολμηρές επεμβάσεις»

Τολμηρές επεμβάσεις στο δημόσιο σύστημα υγείας προανήγγειλε χτες ο υφυπουργός Υγείας Ν. Φαρμάκης κατά την τελετή των εγκαινίων του νέου σύγχρονου εξοπλισμού που δώρισε το Ιδρυμα «Πέτρος Κόκαλης» στην Καρδιολογική Κλινική του Τζάνειου Νοσοκομείου.

Τις εξαγγελίες αυτές έκανε ο υφυπουργός, επικαλούμενος τις αδυναμίες του δημόσιου συστήματος υγείας που, όπως είπε, «έχει φτάσει σε οριακό σημείο». Ο Ν. Φαρμάκης δε διευκρίνισε την κατεύθυνση αυτών των παρεμβάσεων, ωστόσο όμως το γεγονός ότι τις έκανε στα εγκαίνια δωρητών στα δημόσια νοσοκομεία δείχνει ότι αυτές οι παρεμβάσεις θα είναι στην κατεύθυνση εκείνων των ρυθμίσεων που εισάγουν περισσότερη επιχειρηματικότητα και αγορά στο χώρο της δημόσιας υγείας, που όπως φημολογείται θα δρομολογηθούν μετά τις εκλογές με την ίδια κυβέρνηση. «Το ΕΣΥ, είπε ο Ν. Φαρμάκης, έχει πολλά προβλήματα στην υποδομή, τον εξοπλισμό, ελλείψεις προσωπικού, διοίκησης, οργάνωσης, συμπεριφοράς και λειτουργίας του προσωπικού και βραδυπορίες στην κεντρική διοίκηση. Το ΕΣΥ μετά από 15 χρόνια λειτουργίας είναι σε οριακό σημείο, που έχουν αναδειχτεί οι αδυναμίες του και χρειάζονται τολμηρές επεμβάσεις». Ο Πειραιάς, πρόσθεσε, έχει επιπλέον προβλήματα και υποχρέωσή μας είναι να δώσουμε τη μάχη να προστεθούν κλίνες. Το νοσοκομείο του Θριάσιου είναι έτοιμο, σε ένα χρόνο θα προστεθεί το νοσοκομείο του Χαϊδαρίου και οι πόροι από το Γ` Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης θα διατεθούν για τη βελτίωση της υποδομής. Τέλος ο υφυπουργός εξύμνησε τη μεγάλη προσωπικότητα του Πέτρου Κόκαλη για το σύνολο των αγώνων του και την προσφορά του στη χώρα.

Το ηλεκτρονικό σύστημα, που εγκαταστάθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας της Καρδιολογικής Κλινικής του Τζάνειου, έχει τη δυνατότητα να παρακολουθεί διαρκώς όλους τους ασθενείς της Μονάδας και οι γιατροί θα μπορούν πλέον να προβλέψουν τις πιθανότητες εμφράγματος ενός ασθενή.

Το κόστος του σημερινού δικτύου μέχρι σήμερα έχει φτάσει τα 100 εκατ. και στόχος, όπως δηλώθηκε, είναι η σύνδεση της Καρδιολογικής Μονάδας του Τζάνειου, μέσω του ηλεκτρονικού δικτύου, με όλες τις απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας. Τα εγκαίνια έγιναν παρουσία του Σωκράτη Κόκκαλη και πλήθους εκπροσώπων από τον πολιτικό, επιχειρηματικό και ναυτιλιακό χώρο του Πειραιά.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ερχεται «δύσκολο δίμηνο» αλλά ούτε λόγος για μέτρα από την κυβέρνηση(2023-01-11 00:00:00.0)
«Στέγνωσε» από φάρμακα για ασθενείς με AIDS!(2012-11-23 00:00:00.0)
Εις υγείαν(2008-03-09 00:00:00.0)
Αρνούνται τα Ολυμπιακά βάρη(2004-07-07 00:00:00.0)
Χωρίς φάρμακα οι συνταξιούχοι του Δημοσίου(2002-01-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ