Τετάρτη 22 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«Ανεβαίνουν» οι θυγατρικές του ΟΤΕ.

Αύξηση των εσόδων της πάνω από 80% για το 2000, σε σχέση με τα αποτελέσματα του 1999, προβλέπει ο προϋπολογισμός της ΟΤΕΝΕΤ (θυγατρική που δραστηριοποιείται στο χώρο του Ιντερνετ). Σύμφωνα με το νέο προϋπολογισμό η εταιρία αυτή αναμένει έσοδα 8,9 δισ. δραχμών έναντι 4,8 δισ. το έτος που κλείνει, και κέρδη 1 δισ. από 230 εκατομμύρια φέτος. Ο συνολικός τζίρος της αγοράς του Ιντερνετ στη χώρα μας, εκτός από τις υπηρεσίες του ηλεκτρονικού εμπορίου, υπολογίζεται στα 12 δισ. δραχμές για φέτος και τον επόμενο χρόνο αναμένεται να ξεπεράσει τα 20 δισ.

Οι επενδύσεις της εταιρίας στο προσεχές έτος θα φτάσουν το 1 δισ. στην ανάπτυξη του δικτύου της και των νέων υπηρεσιών, ενώ άλλα 2 δισ. προορίζονται για την αγορά ακινήτου όπου θα στεγαστούν τα κεντρικά γραφεία. Με τις επενδύσεις αυτές η ΟΤΕ-ΝΕΤ, φιλοδοξεί να διπλασιάσει τον αριθμό των χρηστών της το 2000 και να αυξήσει τις μόνιμες συνδέσεις κατά 50% (από 620 που είναι σήμερα).

Μια άλλη θυγατρική του ΟΤΕ, η ΚΟΣΜΟΤΕ γιόρτασε χτες τους 20 μήνες της εμπορικής της λειτουργίας, συμπληρώνοντας ένα εκατομμύριο συνδρομητές, γεγονός που, όπως υποστήριξαν τα στελέχη της, την αναδεικνύει στο ταχύτερα αναπτυσσόμενο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας στην Ευρώπη. Η θυγατρική του ΟΤΕ στην κινητή τηλεφωνία θα κλείσει το 1999 με έσοδα 115 δισ. δραχμές και κέρδη 15 δισ. περίπου.

  • Χτες η ΤΕΛΕΣΤΕΤ παρουσίασε ένα νέο προϊόν, τις υπηρεσίες «Telestet on line» (φαξ, τραπεζικές υπηρεσίες, πληροφορίες Χρηματιστηρίου, αποτελέσματα τυχερών παιχνιδιών και αθλητικών αγώνων, καιρός και e-mail). Πάντως ο εκπρόσωπος της εταιρίας φάνηκε φειδωλός στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων για τα επιχειρηματικά σχέδια της εταιρίας, ενώ απέδωσε την αύξηση του συνδρομητικού δικτύου της ΚΟΣΜΟΤΕ, στην πολιτική της επιδότησης των συσκευών.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ