Τετάρτη 22 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ακίνητα από τα ξημερώματα φορτηγά ΔΧ και βυτιοφόρα.

Ακινητοποιημένα από τις 4 τα ξημερώματα είναι τα φορτηγά αυτοκίνητα ΔΧ εθνικών και διεθνών μεταφορών, καθώς και τα βυτιοφόρα υγρών καυσίμων.

Οι εκπρόσωποι των τριών κλάδων αποφάσισαν αργά χτες βράδυ να προχωρήσουν κανονικά στη σημερινή τους κινητοποίηση, μετά τις άκαρπες συναντήσεις που είχαν με τους αρμόδιους των υπουργείων Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών. Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη κοινή κινητοποίηση και των τριών κλάδων μετά από 13 χρόνια. Κύρια αιτήματα των επαγγελματιών αυτοκινητιστών, είναι η αύξηση του κομίστρου κατά 15%, η κατάργηση του επιβληθέντος επιπλέον φόρου εισοδήματος κατά 25% στους διεθνείς μεταταφορείς και η αλλαγή των πινακίδων κυκλοφορίας των φορτηγών αυτοκινήτων ΔΧ, ώστε να παταχτούν όσα κυκλοφορούν παράνομα.

Στο μεταξύ, όσον αφορά την Ομοσπονδία των Βενζινοπωλών, κατά τη χτεσινοβραδινή συνεδρίαση της διοίκησής της, αποφασίστηκε το θέμα «κινητοποιήσεις» να εξεταστεί μετά τις γιορτές.

  • Με κινητοποιήσεις διαρκείας μετά τις γιορτές προειδοποιούν και οι αυτοκινητιστές ταξί, που αντιδρούν στο πολυνομοσχέδιο που κατέθεσε στη Βουλή η ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών - Επικοινωνιών. Καταγγέλλουν ότι περιέχει εξοντωτικά μέτρα για τον κλάδο (ταμειακές μηχανές στα ταξί, αυστηρά πρόστιμα κλπ.).

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ