Τετάρτη 22 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ»
Πάγια τακτική η υποβάθμιση του Δημοτικού Συμβουλίου

Την έντονη διαμαρτυρία της εκφράζει με επιστολή της προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου η «Συμπαράταξη για την Αθήνα», για το γεγονός ότι η δημοτική αρχή ούτε καν έφερε για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο το ζήτημα της ενοποίησης των αρχαιολογικών χώρων.

Οπως τονίζεται στην επιστολή, «το Δημοτικό Συμβούλιο ουδέποτε έχει συζητήσει το ζήτημα της Ενοποίησης των Αρχαιολογικών Χώρων και συνεπώς αγνοεί πλήρως την πολιτική του Δήμου στο ζήτημα αυτό. Ακόμη και ο εκπρόσωπος του Δήμου στην Ανώνυμη Εταιρία Ενοποίησης Αρχαιολογικών Χώρων ορίστηκε με απόκρυφες (και επομένως νομικά προβληματικές) διαδικασίες χωρίς απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου».

Σημειώνεται επίσης ότι ακόμη και η σχετική ημερίδα που είχε αναγγελθεί από το δήμο για τον περασμένο Ιούλιο, κατά την οποία θα διαφαίνονταν κάποια στοιχεία της δημοτικής πολιτικής, ματαιώθηκε, με αποτέλεσμα να αποφευχθεί κάθε ενημέρωση για τις θέσεις του δήμου.

«Η παράλειψη της Δημοτικής Αρχής να συζητήσει την πολιτική της στα μείζονα ζητήματα στο Δημοτικό Συμβούλιο και η ιδιωτική διαχείριση των σπουδαιότερων ζητημάτων αποτελεί δυστυχώς παγιωμένη τακτική, η οποία υποβαθμίζει ακόμη περισσότερο το Δημοτικό Συμβούλιο του οποίου είστε πρόεδρος και το οποίο επομένως εκπροσωπείτε», επισημαίνει η επιστολή και συνεχίζει τονίζοντας: «Η Συμπαράταξη διαμαρτύρεται έντονα για την κατάσταση αυτή και σας καλεί ως πρόεδρο του Σώματος να αναλάβετε τις ευθύνες σας και να εγγράψετε το θέμα στην ημερήσια διάταξη μιας από τις προσεχείς συνεδριάσεις (και όχι βέβαια στις 30 Δεκέμβρη, κατά την οποία θα συζητηθεί ο προϋπολογισμός)».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ