Τρίτη 12 Αυγούστου 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ
Τρομοκρατικές απολύσεις στη VODAFONE

ΕΡΩΤΗΣΗ προς την υπουργό Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, με θέμα τις απολύσεις στη «Vodafone», κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιώργος Μαυρίκος, Κώστας Καζάκος, Λιάνα Κανέλλη και Γιάννης Πρωτούλης. Στην Ερώτησή τους, πιο συγκεκριμένα, οι κομμουνιστές βουλευτές σημειώνουν:

«Τις τελευταίες μέρες η διοίκηση της πολυεθνικής VODAFONE προχώρησε σε τρομοκρατικές απολύσεις δεκάδων εργαζομένων με την εκβιαστική μέθοδο της "εθελούσιας αποχώρησης - παραίτησης". Στην ουσία, εξανάγκασε τους εργαζόμενους να παραιτηθούν προσφέροντάς τους μεγαλύτερη αποζημίωση από τη νόμιμη και με την υπόσχεση ότι θα δοθούν συστατικές επιστολές για να βρουν αλλού δουλειά. Σε διαφορετική περίπτωση θα απολύονταν από την εταιρεία με τη νόμιμη αποζημίωση.

Η παραπάνω μέθοδος δεν είναι τίποτα άλλο από μία προσπάθεια της VODAFONE για μείωση του κόστους και αύξηση της κερδοφορίας της με όσο το δυνατόν λιγότερες αντιδράσεις. Είναι οι συνέπειες της ανταγωνιστικότητας που από τη μια αυξάνει τα κέρδη των πολυεθνικών και από την άλλη την εκμετάλλευση των εργαζομένων, την εντατικοποίηση, τις απολύσεις, την τρομοκρατία, την ανασφάλεια. Αυτές οι συνέπειες θα γίνουν ακόμα μεγαλύτερες για όλους τους εργαζόμενους του κλάδου μετά την πώληση του ΟΤΕ στην DEUTSCHE TELECOM και την όξυνση του ανταγωνισμού μεταξύ των 3 πολυεθνικών - γιγάντων που πλέον κυριαρχούν στον κλάδο (DEUTSCHE TELECOM, WIND, VODAFONE).

Τα παραπάνω είναι αποτέλεσμα της πολιτικής της ΕΕ, πολιτικής που ακολουθεί πιστά η κυβέρνηση, αλλά ακολούθησαν και οι κυβερνήσεις των προηγούμενων ετών και είχε ως συνέπεια την παράδοση των τηλεπικοινωνιών στις πολυεθνικές, την ιδιωτικοποίησή τους.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. υπουργός, τι μέτρα προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση, για να αντιμετωπιστεί αυτή η κατάσταση. Και συγκεκριμένα:

  • Να ανακληθούν όλες οι απολύσεις που έγιναν.
  • Να εξασφαλιστεί ότι δε θα γίνει καμία άλλη απόλυση.
  • Να εξασφαλιστεί μόνιμη και σταθερή εργασία με πλήρη δικαιώματα».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ