Τρίτη 12 Αυγούστου 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΣΤΑΚΟΣ
Να φύγει και να μην ξανάρθει το αμερικανικό πλοίο

Εκδήλωση διαμαρτυρίας των κατοίκων της περιοχής

Εκ νέου διαμαρτυρία ενάντια στην παρουσία αμερικανικού πλοίου στο λιμάνι του Αστακού πραγματοποίησαν χτες το βράδυ οι κάτοικοι της περιοχής, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αγρινίου και των Επιτροπών Ειρήνης Αγρινίου - Μεσολογγίου - Ναυπάκτου. Οι κάτοικοι της περιοχής απαίτησαν μαζικά να φύγει το πλοίο, ενώ πραγματοποίησαν και πορεία κατά μήκος του λιμανιού. Κόντρα στη βούληση των κατοίκων είναι η δημοτική αρχή (ΠΑΣΟΚ), προβάλλοντας επιχειρήματα για τη δήθεν αναβάθμιση που θα φέρει η παρουσία των Αμερικανών...

Το αμερικανικό εμπορικό πλοίο, με στρατιωτικό υλικό, επανεμφανίστηκε στο λιμάνι πριν από τέσσερις μέρες. Εκεί ήταν και στις αρχές του Ιούλη - για να φύγει μια μέρα πριν από την προγραμματισμένη, στις 4 του μήνα, συγκέντρωση των κατοίκων - αλλά και άλλες μέρες μέσα στο χρόνο. Και χτες οι συγκεντρωμένοι έκαναν σαφές το μήνυμά τους να αναχωρήσει και να μην ξαναεμφανιστεί τέτοιου είδους πλοίο στην περιοχή, δηλώνοντας την αντίθεσή τους στη μετατροπή του λιμανιού και της ευρύτερης περιοχής σε ιμπεριαλιστικό ορμητήριο.

Θυμίζουμε ότι πρόκειται για αμερικανικό εμπορικό πλοίο, από τα πιο σύγχρονα από άποψη εξοπλισμού, που μεταφέρει στρατιωτικό υλικό και σύμφωνα με πληροφορίες είναι εξοπλισμένο με μηχανήματα για φωτογράφιση της περιοχής, εξερεύνηση του βυθού, κλπ. Μαζί με το πλοίο εμφανίζονται κατά καιρούς και ασφαλίτες που «χτενίζουν» την περιοχή για λόγους δήθεν ασφαλείας του πληρώματος. Οπως σημειώνεται σε ανακοίνωση των διοργανωτών, η επανεμφάνιση του πλοίου στο λιμάνι «εντάσσεται στους γενικότερους σκοπούς και στόχους που έχουν για την περιοχή οι ιμπεριαλιστές».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ