Τρίτη 12 Αυγούστου 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΚΟΥΒΑΣ
Στηρίζουμε το αίτημα της άμεσης υποχώρησης των επιδρομέων

Η κυβέρνηση της Κούβας, αναφορικά με τα γεγονότα στην Οσετία, προέβη στην ακόλουθη ανακοίνωση:

«Μετά τη διάλυση της ΕΣΣΔ, η Νότια Οσετία βίαια προσαρτήθηκε στη Γεωργία με την οποία δεν έχει ούτε εθνική, ούτε πολιτιστική ενότητα, διατηρώντας την κατάσταση της αυτόνομης Δημοκρατίας, με τα τοπικά της όργανα εξουσίας και με πρωτεύουσα το Τσχινβάλι. Την αυγή της 8ης Αυγούστου η Γεωργία, σε συνεννόηση με την κυβέρνηση των ΗΠΑ, έστρεψε τις δυνάμεις της κατά της Νότιας Οσετίας, στην προσπάθεια να καταλάβει την πρωτεύουσα, κάτι που ανακοίνωσε δημόσια, τη μέρα που ξεκινούσαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Πεκίνο.

Είναι ψέμα πως η Γεωργία υπερασπίζεται την εθνική κυριαρχία της. Τα ρωσικά στρατεύματα βρίσκονται στη Νότια Οσετία ως δυνάμεις προορισμένες για την εξασφάλιση της ειρήνης, κάτι που είναι γνωστό στην παγκόσμια κοινή γνώμη και δεν έχουν κάνει κάτι το παράνομο. Το αίτημα της άμεσης αποχώρησης των επιδρομέων είναι δίκαιο και η κυβέρνησή μας το στηρίζει.

Η Κούβα, που απειλείται από τις δυνάμεις των ΗΠΑ, από θέσεις αρχών δεν μπορεί να συμφωνήσει με την κατάπαυση του πυρός πριν την αποχώρηση των επιδρομέων. Εάν εναντίον μας είχαν επιτεθεί ξένες δυνάμεις δε θα μπορούσαμε ποτέ να συμφωνήσουμε με μια τέτοια παύση του πυρός».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ