Τρίτη 12 Αυγούστου 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Οι συναντήσεις του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚ Τουρκίας

Οι λαοί μας ζούνε μεγάλα κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα. Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε τη δύναμη των δύο λαών για να τα αντιμετωπίσουμε, σημείωνε ο Κεμάλ Οκουγιάν, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚ Τουρκίας, στις δηλώσεις του μετά από τις συναντήσεις με εκπροσώπους φορέων του νησιού. Το Σάββατο το πρωί συναντήθηκε με το νομάρχη Χίου, Π. Λαμπρινούδη, ενώ ακολούθησε η συνάντηση με το δήμαρχο Χίου, Π. Βρουλή. Την Κυριακή το πρωί συναντήθηκε με το δήμαρχο Ιωνίας, Π. Καμίτση. Τη Δευτέρα το μεσημέρι ο Κ. Οκουγιάν συζήτησε και με τον πρόεδρο της ΤΕΔΚ Χίου και δήμαρχο Ομηρούπολης, Γ. Μαλάφη, για τη νέα διοικητική δομή της χώρας μας, αλλά και της δικής του.

Στη συνάντηση που είχε, το μεσημέρι της Κυριακής, με τον πρόεδρο της Ενωσης Μαστιχοπαραγωγών, Κ. Γαννιάρη, ενδιαφέρθηκε να μάθει για την παραγωγή μαστίχας στο νησί.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Χίο ο Κεμάλ Οκουγιάν είχε τη δυνατότητα να συζητήσει με κατοίκους του νησιού σε δύο εκδηλώσεις. Το Σάββατο το βράδυ παραβρέθηκε σε πολιτική εκδήλωση στη Λαγκάδα, όπου, μαζί με τον Ελισαίο Βαγενά, απάντησε σε ερωτήσεις που δήλωναν τον ιδιαίτερο προβληματισμό του λαού της Χίου για το τι συμβαίνει στη γειτονική Τουρκία.

Την Κυριακή το μεσημέρι ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚ Τουρκίας επισκέφθηκε το χωριό Νένητα, όπου είχε ευκαιρία να συζητήσει με τους μαστιχοπαραγωγούς για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Χαρακτηριστικές οι στιγμές όπου ο Κεμάλ Οκουγιάν δέχτηκε τα ειλικρινή συγχαρητήρια των κατοίκων για το κόμμα του. Μεταξύ αυτών και η απάντηση που έδωσε σε έναν κάτοικο, ο οποίος χαρακτήρισε τους Τούρκους κομμουνιστές ήρωες: «Δε θεωρούμε τους εαυτούς μας ήρωες. Προτιμούμε τον τίτλο του απλού αγωνιστή»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ