Τρίτη 12 Αυγούστου 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΠΡΙΑΚΟ
Συνάντηση Χριστόφια - Τζιντάο

ΠΕΚΙΝΟ - ΛΕΥΚΩΣΙΑ.--

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της ΛΔ Κίνας, Χου Τζιντάο, είχε χτες στο Πεκίνο ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας, στην οποία επαναβεβαιώθηκε η «διαχρονική υποστήριξη της Κίνας στην προσπάθεια και στον αγώνα της Κύπρου για να υπερασπιστεί την ανεξαρτησία, την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητά της».

Μιλώντας μετά τη συνάντηση ο Δ. Χριστόφιας σημείωσε ότι ο Κινέζος ομόλογός του «ευχήθηκε σύντομα να έχουμε αποτελέσματα και ευόδωση των συνομιλιών για την επανένωση της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ο Πρόεδρος Χου έχει τονίσει ότι η ΛΔ της Κίνας σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς, προεξάρχοντος του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών που είναι μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας, θα συνεχίσει να τηρεί θέσεις αρχής και αλληλεγγύης προς την Κυπριακή Δημοκρατία».

Ο Κύπριος Πρόεδρος ανέφερε επίσης: «Εχω τονίσει, βεβαίως, και τη δική μας στήριξη για μια Κίνα και την επανένωση της Ταϊβάν με την Κίνα, θέση την οποία η Κυπριακή Δημοκρατία διατηρεί διαχρονικά με πολλή συνέπεια». Υπογράμμισε ακόμη τη θέση ότι «και το Θιβέτ είναι αναπόσπαστο μέρος της ΛΔ της Κίνας».

Στο μεταξύ, στα Κατεχόμενα ο σύμβουλος του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό υποστήριξε ότι «δεν υπάρχουν συγκλήσεις μεταξύ των δύο πλευρών στα τρία πιο δύσκολα θέματα, την ασφάλεια, τις εγγυήσεις και το περιουσιακό»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ