Τρίτη 12 Αυγούστου 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Εντείνει τους ρυθμούς της αντιλαϊκής επίθεσης

Με τη διακηρυγμένη θέση ότι η κυβέρνηση θα εφαρμόσει τις «προεκλογικές δεσμεύσεις» της και το μήνυμα από το Μέγαρο Μαξίμου προς όλους τους βουλευτές της ΝΔ ότι τα «νομοσχέδια κατατίθενται για να ψηφίζονται», η κυβερνητική πλειοψηφία προετοιμάζει το έδαφος για τη συνέχιση με πιο ραγδαίους ρυθμούς της αντιλαϊκής επίθεσης σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων.

Η κυβέρνηση επιχειρεί, ενόψει του φθινοπώρου και της νέας επέλασης που θα εξαπολύσει, να κλείσει τα μέτωπα στο εσωτερικό της, μετά τις συνεχόμενες δηλώσεις βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος το τελευταίο διάστημα. Οι «αντάρτες» βουλευτές μπορεί να μην εξέφρασαν τη «διαφωνία» τους για τη φοροεπιδρομή που εξήγγειλε η κυβέρνηση και τις οικονομικές περικοπές στις κοινωνικές παροχές μέσα από την περιστολή της χρηματοδότησης σε υπουργεία, δήμους και ΔΕΚΟ, που θα επιφέρουν νέα βάρη στις πλάτες των εργαζομένων, αλλά οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι, γνωρίζοντας ότι θα εισπράξουν τη λαϊκή δυσαρέσκεια και οργή από την πολιτική τους, καλούν σε «πανστρατιά».

Ειδικά μετά το τελευταίο σκάνδαλο που ξέσπασε με το χρηματισμό του στενού συνεργάτη του πρώην υπουργού και νυν βουλευτή της ΝΔ Αρ. Παυλίδη, από τον εφοπλιστή Φ. Μανούση, που απέδειξε περίτρανα για πολλοστή φορά τη διαπλοκή της πολιτικής εξουσίας με το μεγάλο κεφάλαιο, τα «σύννεφα» επέστρεψαν στο κυβερνητικό στρατόπεδο. Βουλευτές της ΝΔ (Γ. Μανώλης και Π. Τατούλης) ζήτησαν την ανεξαρτητοποίηση του Αρ. Παυλίδη. Συγκεκριμένα, ο Γ. Μανώλης με δήλωσή του στα «ΝΕΑ» κάλεσε τον Αρ. Παυλίδη «να αποχωρήσει από τη ΝΔ ώσπου να κριθεί δικαστικά η υπόθεση και να αποδειχθεί ότι δεν είχε καμία εμπλοκή».

Την ίδια στιγμή, πάντως, ο πρώην υπουργός με δήλωσή του στον «Ελεύθερο Τύπο» υποστήριξε: «Δεν είμαι διορισμένος. Εκλέγομαι από το λαό της Δωδεκανήσου, ο οποίος και θα αποφασίσει για εμένα, όχι όσοι κάνουν δηλώσεις. Δεν παραιτούμαι ούτε ανεξαρτητοποιούμαι». Ο Αρ. Παυλίδης μέχρι στιγμής καλύπτεται πλήρως από την κυβέρνηση, που δέχεται την επιχειρηματολογία του (ότι αυτός κατήγγειλε τα γεγονότα στη Δικαιοσύνη) και δεν του έχει ζητηθεί η αποχώρησή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Οι εξελίξεις στη συγκεκριμένη υπόθεση μπορεί να πυροδοτήσουν καινούριο γύρο δηλώσεων και αντιδράσεων από τους «γαλάζιους αντάρτες», οι οποίοι βέβαια εξαπολύουν προσωπικά πυρά για θέματα διαφάνειας και «χειρισμών» χωρίς φυσικά να θίγουν τον πυρήνα της αντιλαϊκής πολιτικής.

Με συνέντευξή του αρχικά στο «Εθνος» και στη συνέχεια στο κρατικό ραδιόφωνο, ο βουλευτής της ΝΔ Π. Σκανδαλάκης έκανε λόγο για «φαινόμενα αλαζονείας» από κυβερνητικούς αξιωματούχους και δήλωσε ότι «οι κυβερνώντες και οι κατέχοντες διοικητικές θέσεις οφείλουν να έχουν ανοιχτά τα γραφεία τους στους πολίτες, διότι πρέπει να εκλείψουν φαινόμενα αλαζονείας, καθώς δεν τιμούν την εμπιστοσύνη του Καραμανλή». Ο ίδιος, στηρίζοντας πλήρως τον πρωθυπουργό και το «έργο» της κυβέρνησης, σημείωσε ότι «πρέπει να κοιτάξουμε να βοηθήσουμε το έργο της κυβερνήσεως, δεν επιτρέπεται να έχουμε προθέσεις - που δεν πιστεύω να τις έχει κανείς - οι οποίες θα μπορούν να είναι αρνητικές στην πορεία του έργου της κυβερνήσεως του Κώστα Καραμανλή».

Μπορούν να συναντηθούν ΝΔ - ΠΑΣΟΚ

Εξάλλου, επαναφέροντας την πρόταση του «μεγάλου συνασπισμού» ανάμεσα στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης Αρ. Σπηλιωτόπουλος με άρθρο του στον «Ελεύθερο Τύπο» τόνισε: «Πιστεύω ότι τα δυο μεγάλα ρεύματα που εκπροσωπούμε - σοσιαλδημοκρατία και φιλελευθερισμό - μπορούν να συναντηθούν»!! Ο ίδιος μάλιστα σημειώνει, τονίζοντας την ανάγκη για την προώθηση των αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων που έχει ανάγκη το μεγάλο κεφάλαιο, ότι «ο χώρος της σοσιαλδημοκρατίας όσο και ο φιλελεύθερος χώρος αντιμετωπίζουν μια μεγάλη πρόκληση: Καλούνται να επαναχαράξουν τα ιδεολογικά, πολιτικά και κοινωνικά όρια των υπαρκτών ρευμάτων που διαπερνούν ολόκληρο τον κόσμο. Καλούνται να επαναπροσδιορίσουν τις πολιτικές τους, προκειμένου να ανταποκριθούν στις σύγχρονες ανάγκες και απαιτήσεις»...

Και κατέληξε: «Πιστεύω ότι τα δυο μεγάλα ρεύματα που εκπροσωπούμε μπορούν να συναντηθούν στο αξίωμα: Ναι στην οικονομία της αγοράς, όχι στην κοινωνία της αγοράς»!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ