Τρίτη 26 Αυγούστου 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
«Ξεχνά» το ΠΑΣΟΚ όταν είναι στην αντιπολίτευση

Γρηγοριάδης Κώστας

... Λάβροι και με «σκληρούς» χαρακτηρισμούς κατά της πολιτικής ιδιωτικοποίησης του ομίλου της «Ολυμπιακής Αεροπορίας» (ΟΑ) που επιχειρεί σήμερα η κυβέρνηση της ΝΔ, εμφανίστηκαν χτες οι αρμόδιοι για το θέμα εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ. Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν... ξιφούλκησαν κατά της κυβέρνησης που, όπως κατήγγειλαν:

  • «λειτουργεί ως πειθαρχημένο εκτελεστικό όργανο συμφερόντων...»
  • «έχει ως κυρίαρχη πολιτική της την κατασυκοφάντηση και υπονόμευση της εταιρείας...».

Είπαν και άλλα πολλά ώσπου να καταλήξουν στην... εγγύηση ότι με κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ η «Ολυμπιακή» θα παραμείνει εθνικός αερομεταφορέας που θα εξυπηρετεί τους εθνικούς στόχους.

Το ΠΑΣΟΚ... θυμάται να καταγγέλλει την πολιτική (συρρίκνωσης και ιδιωτικοποίησης του ομίλου ΟΑ) που εφάρμοσε όταν ήταν στην κυβέρνηση, τώρα που είναι στην αντιπολίτευση. Γιατί δεν μπορεί, θα θυμούνται τα κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ τις αποτυχημένες απόπειρες ιδιωτικοποίησης του ομίλου, που έγιναν επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ. Οπως, επίσης, θα θυμούνται τις πλέον απαξιωτικές δηλώσεις του Θ. Πάγκαλου, ο οποίος πρόλαβε στη σύντομη θητεία του στο υπουργείο Μεταφορών - Επικοινωνιών να ξεστομίσει το «όποιος πετά με την "Ολυμπιακή" είναι τρελός».

Οσον αφορά τις... εγγυήσεις ΠΑΣΟΚ περί «εθνικού αερομεταφορέα», παραθέτουμε απλώς την απάντηση Ν. Σηφουνάκη στην ερώτηση δημοσιογράφου, εάν το ΠΑΣΟΚ τάσσεται υπέρ της παραμονής της «Ολυμπιακής» 100% υπό κρατικό έλεγχο.

Ν. Σηφουνάκης: «Η "Ολυμπιακή Αεροπορία" είναι μια ανώνυμη εταιρεία... αλλά την εποπτεία πρέπει να την έχει το κράτος».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ