Τρίτη 26 Αυγούστου 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 2008
ΠΑΣΟΚ
Υπερασπίζεται σθεναρά την «αύξηση» του ενός ευρώ

Διαγκωνίζεται με τη ΝΔ για το ποιος εξυπηρετεί καλύτερα τα συμφέροντα των βιομηχάνων

Πλάτη στην προώθηση της αντιλαϊκής επίθεσης της κυβέρνησης είναι έτοιμο να βάλει ακόμα πιο δραστικά το ΠΑΣΟΚ, θέτοντας ως πρωταρχικό στόχο της πολιτικής του, την «επίτευξη κοινωνικών συναινέσεων» που απαίτησε χτες ο πρόεδρος του ΣΕΒ για την προώθηση των αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων, προτείνοντας παράλληλα την εξασφάλιση «κινήτρων» για την ενίσχυση της «ανταγωνιστικότητας» και της «επιχειρηματικότητας» του μεγάλου κεφαλαίου.

Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπακωνσταντίνου σχολιάζοντας τις χτεσινές συναντήσεις του πρωθυπουργού με τους «κοινωνικούς φορείς», φανέρωσε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν και παραμένει ο καλύτερος «σύμμαχoς» της NΔ.

Ως γνήσιος εκφραστής των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου και στηρίζοντας την πολιτική λιτότητας, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ υπεραμύνθηκε της «αύξησης» τους ενός ευρώ τη μέρα στο μεροκάματο των εργαζόμενων που υπέγραψε η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ με το ΣΕΒ, υποστηρίζοντας: «Μια κοινωνική συμφωνία για αυξήσεις ανάμεσα στους αρμόδιους κοινωνικούς φορείς εκφράζει τις δυνατότητες της οικονομίας από τη μια μεριά και τις διαπραγματευτικές δυνατότητες των εργαζομένων από την άλλη. Είναι μια ισορροπία (...) είναι μια ισορροπία την οποία πρέπει να σεβαστούμε»(!!!) Μια «ισορροπία» που όπως πρόσθεσε «τα πολιτικά κόμματα δε δικαιούνται θα μου επιτρέψετε να σας πω να την κρίνουν»...

Αντί για αυξήσεις στους μισθούς λοιπόν το ΠΑΣΟΚ στα πλαίσια της...«κοινωνικής πολιτικής» του και της...«αναδιανομής του εισοδήματος» που εντελώς παραπλανητικά τάζει στα λαϊκά στρώματα, προτείνει τη «χορήγηση επιδομάτων». Σ' ένα διαγωνισμό «κοροϊδίας» με την κυβέρνηση ο Γ. Παπακωνσταντίνου υποστήριξε ότι το ΠΑΣΟΚ «έχει δεσμευτεί και έχει προτείνει - και έχει δεσμευτεί ότι θα το υλοποιήσει ως κυβέρνηση - τη χορήγηση ενός εκτάκτου επιδόματος αλληλεγγύης». Μάλιστα ο ίδιος έφτασε στο σημείο να αναφέρει για το συγκεκριμένο επίδομα: «είναι και άμεσο αλλά και πολύ πιο αποτελεσματικό»(!!), γιατί «είμαστε σε μία πολύ μεγάλη κρίση».

Ο Γ. Παπακωνσταντίνου ταυτόχρονα απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, απέρριψε μετά βδελυγμίας την ύπαρξη συγκεκριμένης πρότασης από το ΠΑΣΟΚ για τα όρια του κατώτατου μισθού, υποστηρίζοντας ότι «δεν πιστεύουμε πως μία εντελώς μονομερής αναφορά στον κατώτερο μισθό (...) θα λύσει το πρόβλημα του Ελληνα εργαζομένου»!!

Ο Γ. Παπακωνσταντίνου δεν παρέλειψε να ρίξει στο «τραπέζι», στηρίζοντας πλήρως την κυβερνητική πολιτική αλλά και τις απαιτήσεις του προέδρου του ΣΕΒ, και το ζήτημα του «κοινωνικού διαλόγου» τονίζοντας: «Το ζήτημα του κοινωνικού διαλόγου για μας είναι κυρίαρχο (...) και αυτό δεν είναι μια θέση μονάχα των εργοδοτών, έγινε θέση των εργαζομένων, είναι μια πάγια θέση και της ΓΣΕΕ, είναι μια θέση της ΓΣΕΒΕΕ - αλλαγές μεγάλες κοινωνικές, δεν μπορούν να γίνουν χωρίς τη συναίνεση της κοινωνίας»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ