Τρίτη 26 Αυγούστου 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 2008
ΚΚΕ
Ζωτική ανάγκη να οξυνθεί η ταξική πάλη

Σε σχόλιο για τις συναντήσεις του πρωθυπουργού με τον ΣΕΒ και τη ΓΣΕΕ, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει:

«Είναι άσχημο το παιχνίδι που παίζουν σε βάρος της εργατικής τάξης κυβέρνηση - βιομήχανοι - πλειοψηφία της ΓΣΕΕ. Προσποιούνται ξεδιάντροπα ότι ενδιαφέρονται για το εισόδημά της, όταν με την πολιτική και τις συμφωνίες τους στηρίζουν την τεράστια κερδοφορία του κεφαλαίου, καθηλώνοντας τους μισθούς και τις συντάξεις, οξύνοντας τα εργασιακά, κοινωνικά, ασφαλιστικά προβλήματα των εργαζομένων.

Η κατάσταση της εργατικής τάξης δε θα σταματήσει να επιδεινώνεται με τα επιδόματα ελεημοσύνης για τους εξαθλιωμένους που εξαγγέλλει η κυβέρνηση, προτείνει ο ΣΕΒ και υιοθετεί φορώντας αγωνιστικό προσωπείο η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ ζητώντας ψίχουλα. Η κατάσταση θα χειροτερεύσει και από τις ιδιωτικοποιήσεις και τα φορολογικά μέτρα που απαιτούν οι βιομήχανοι και η κυβέρνηση σχεδιάζει.

Η εργατική τάξη που παράγει τον πλούτο πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι είναι ζωτική ανάγκη να οξύνει αποφασιστικά την ταξική πάλη. Σε κάθε εργασιακό χώρο να διεκδικήσει πραγματικές αυξήσεις. Να απεγκλωβιστεί πολιτικά και ιδεολογικά από τα κόμματα του κεφαλαίου και τον εργοδοτικό - κυβερνητικό συνδικαλισμό. Εχει τη δύναμη να αντιμετωπίσει και να νικήσει τους ταξικούς της αντιπάλους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ