Τρίτη 26 Αυγούστου 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 2008
ΕΣΕΕ
Ζητάει «λιγότερο κράτος»

«Βασιλικότερη του βασιλέως» εμφανίζεται στο υπόμνημά της προς τον πρωθυπουργό ενόψει της ομιλίας του τελευταίου στη ΔΕΘ, η πλειοψηφία της διοίκησης της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, που χτες το απόγευμα συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό. «Για μας αρχή είναι το "λιγότερο κράτος ίσον καλύτερο κράτος"», σημειώνει απροκάλυπτα, παραγνωρίζοντας ακόμα και το γεγονός ότι το... λιγότερο κράτος αποτελεί επιδίωξη του μεγάλου κεφαλαίου και των γιγαντιαίων πολυεθνικών στο χώρο του εμπορίου, που εκτοπίζουν κατά χιλιάδες τους μικρεμπόρους στη χώρα. Η επόμενη ατάκα τους δε θα μπορούσε να είναι άλλη από το ότι για την ακρίβεια φταίνε «οι διεθνείς οικονομικές συγκυρίες και οι χρόνιες στρεβλώσεις του ανταγωνισμού» και όχι βεβαίως η επικράτηση των μονοπωλίων στην αγορά και η δική τους επιδίωξη για συνεχή αύξηση της κερδοφορίας τους.

Ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας των Ελλήνων Εμπόρων Δ. Αρμενάκης, μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, στο ίδιο μήκος κύματος υποστήριξε ότι «για την πτώση του τζίρου των εμπόρων φταίει η κακή ψυχολογία των καταναλωτών»..., κάτι που σύμφωνα με πληροφορίες βρήκε σύμφωνο τον πρωθυπουργό. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι ο κλάδος των εμπόρων δεν αντέχει άλλους φόρους και δήλωσε ότι ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους της ΕΣΕΕ ότι στα φορολογικά η πολιτική της κυβέρνηση είναι σταθερή και αποκλείονται αιφνιδιασμοί.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση σχεδιάζει τη μείωση του «αφορολόγητου ορίου» για τους ελεύθερους επαγγελματίες από 10.500 ευρώ που είναι σήμερα σε 6.000 με 9.000 ευρώ που αυτόματα θα σημαίνει νέα φορολογικά βάρη. Παράλληλα, καθησυχαστικός επιχείρησε να εμφανιστεί ο Γ. Αλογοσκούφης για την αύξηση του ΦΠΑ, αφού σύμφωνα με πληροφορίες, υποστήριξε ότι δεν είναι μέσα στις άμεσες προθέσεις της κυβέρνησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ