Τρίτη 26 Αυγούστου 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΤΕΤΟΙΕΣ ΜΕΡΕΣ

ΚΑΡΜΠΟΝ: «Η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να προσδώσει στη νέα χρονιά χαρακτηριστικά ιδιαιτέρας κρισιμότητας για την πορεία της χώρας. Με παρεμβάσεις οι οποίες θα παρουσιαστούν ως απολύτως αναγκαίες αλλά και με συγκρούσεις επιλεκτικές ώστε να υπάρχουν και "σύμμαχοι" στην κοινωνία. Με άλλα λόγια, όλα δείχνουν ότι θα στοχοποιηθούν "συντεχνίες" και θα προαναγγελθούν "μάχες" με γνώμονα τη "μεταρρύθμιση παντού"» (ο Ν. Τσιούτσιας στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).

ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ, ΚΡΥΒΟΥΝ ΤΟ ΔΑΣΟΣ: «Θα υποσχεθεί ψίχουλα και μάλιστα με δόσεις στους αδύναμους διότι το ταμείον είναι μείον. Αυτό αναμένεται να γίνει και με το επίδομα θέρμανσης που ήδη το έχει υποσχεθεί και το περιμένουν οι οικονομικά ασθενέστερες τάξεις (...) το οικονομικό επιτελείο θα ποντάρει και πάλι στη στρατηγική του κοινωνικού αυτοματισμού, προκαλώντας τη δυσφορία των άλλων κοινωνικών τάξεων για την προκλητική φορολογική συμπεριφορά που επιδεικνύουν ελεύθεροι επαγγελματίες και επιτηδευματίες οι οποίοι σήμερα βρίσκονται στο φορολογικό απυρόβλητο» (η Χρ. Κοραή στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ)

ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΤΥΦΛΟΙ ΤΟΝ ΑΝΟΙΧΤΟΜΑΤΗ: «Δε χρειάζεται να προβάλει και να αναδείξει ο κ. Αλογοσκούφης ως μείζον το πρόβλημα της οικονομίας. Το γνωρίζουν όλοι οι πολίτες. Το διαπιστώνουν καθημερινά στην αγορά και στην τσέπη τους (...) αυτό που χρειάζεται είναι η κοινωνική συσπείρωση και η σύγκλιση για να δώσουμε ενωμένοι τη μάχη και να ξεπεράσουμε με όσο το δυνατόν μικρότερες απώλειες τη δύσκολη καμπή» (ο Γ. Τράγκας στη ΧΩΡΑ).

ΣΕΒ - ΓΣΕΕ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ: «Να συναφθεί ένα "Κοινωνικό Σύμφωνο" για την αντιμετώπιση της ακρίβειας. Στόχος είναι να αποφευχθεί η δημιουργία μιας αυτοτροφοδοτούμενης πληθωριστικής δίνης και να μη λειτουργεί η ακρίβεια σε βάρος των χαμηλότερων οικονομικά στρωμάτων» (από τις προτάσεις των «κοινωνικών εταίρων» όπως καταγράφηκαν στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ