Τρίτη 26 Αυγούστου 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΑΥΛΙΔΗ
Κυβερνητική κάλυψη στον πρώην υπουργό

Πλήρη κάλυψη στον πρώην υπουργό Αιγαίου Α. Παυλίδη, πρόσφερε χτες η κυβέρνηση μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου Θ. Ρουσόπουλου, αποδεικνύοντας ότι κεντρικός της στόχος παραμένει ο «ενταφιασμός» της υπόθεσης και, ταυτόχρονα, η συγκάλυψη της σκανδαλώδους πολιτικής της υπέρ του εφοπλιστικού κεφαλαίου.

Ο Θ. Ρουσόπουλος, προσπερνώντας τις αντιδράσεις κυβερνητικών και κομματικών στελεχών της ΝΔ, δήλωσε ότι δεν υπάρχει θέμα απομάκρυνσης του Α. Παυλίδη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, ενώ αναφορικά με το αν υπάρχει θέμα ηθικής τάξης για τον πρώην υπουργό Αιγαίου, παρέπεμψε στις δηλώσεις του ίδιου του Α. Παυλίδη, αλλά και του υπουργού Δικαιοσύνης Σ. Χατζηγάκη, επισημαίνοντας ότι ο ίδιος δεν έχει να προσθέσει τίποτα. «Εχουν, είπε, γίνει πολλές δηλώσεις για το θέμα αυτό. Και δημόσιες δηλώσεις από τον πρώην υπουργό κ. Παυλίδη, αλλά και από τον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Χατζηγάκη, του οποίου οι δηλώσεις απηχούν βεβαίως τις απόψεις της κυβέρνησης. Κατά συνέπεια, δεν έχω να προσθέσω τίποτα περισσότερο. Θα κάνω μια μόνο αναφορά: Η υπόθεση αυτή ξεκίνησε να ερευνάται από τη Δικαιοσύνη, αφού πρώτος προσέφυγε σε αυτή ο κ. Παυλίδης».

Σε ερώτηση για το αν έχουν δίκιο ή άδικο οι βουλευτές και τα κυβερνητικά στελέχη που καλούν τον Α. Παυλίδη να παραιτηθεί, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι δεν έχει να κάνει κανένα σχόλιο. Ειδικότερα για το πώς σκοπεύει ν' αντιμετωπίσει η κυβέρνηση το εσωκομματικό πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί από την αντιπαράθεση του Α. Σπηλιωτόπουλου με τον Λ. Ζαγορίτη, όπου ο πρώτος καταγγέλλει ότι ο Λ. Ζαγορίτης διαρρέει ότι εμπλέκεται στο θέμα της SIEMENS από την εποχή του 2000 γαλάζιος υπουργός, ο Θ. Ρουσόπουλος είπε «δε βλέπω να υπάρχει κάποια αντιπαράθεση».

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις Ρουσόπουλου, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπακωνσταντίνου δήλωσε ότι «είναι προφανές ότι η κυβέρνηση δε θέλει να αναλάβει τις ευθύνες της και ο πρωθυπουργός δε θα τις αναλάβει». Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ δήλωσε ότι πέραν του ζητήματος Παυλίδη υπάρχει το ευρύτερο θέμα των «άγονων γραμμών» και ανέφερε ότι το 2004 το ΠΑΣΟΚ παρέδωσε «πλήρες σχέδιο για τη ναυπήγηση σύγχρονων πλοίων στις άγονες γραμμές, το οποίο θα μπορούσε να κατατεθεί στην ΕΕ και να χρηματοδοτηθεί». Ο Γ. Παπακωνσταντίνου ανέφερε ότι το σχέδιο αυτό μπήκε στα συρτάρια, «γιατί κάποιοι ξεβολεύονταν και κάποιων οι επιδοτήσεις δε θα υπήρχαν με αυτό το σχέδιο», ξεχνώντας όμως να σημειώσει ότι την ίδια πολιτική ακολούθησαν και οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ. Ενώ για το «σχέδιο» που αναφέρει ότι παρέδωσε το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση, κινείται ακριβώς στην κοινή λογική του δικομματισμού, που δεν είναι άλλη από τη χρηματοδότηση και ενίσχυση του εφοπλιστικού κεφαλαίου με κάθε μέσο και τρόπο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ