Τρίτη 30 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΑ ΜΝΗΜΕΙΟΥ ΤΟΥ ΕΛΑΣ ΣΤΟ ΠΕΡΤΟΥΛΙ

Το αδιάκοπο ψιλόβροχο και η φθινοπωρινή παγωνιά «υποδέχτηκε» και την εκδήλωση που έγινε στον Κόζιακα. Γύρω στα εκατό χιλιόμετρα δυτικότερα του μουσείου που είχε εγκαινιαστεί την προηγούμενη μέρα, την περασμένη Κυριακή στήθηκε στην άλλη μεριά της Θεσσαλίας, το ιστορικό Περτούλι, ένα μνημείο που εικονίζει τη φιγούρα του αντάρτη του ΕΛΑΣ δίπλα στο σφυροδρέπανο.

«Τιμάμε τον ηρωικό ΕΛΑΣ, τιμάμε τον εμπνευστή - καθοδηγητή και κύριο αιμοδότη του, το ΚΚΕ». Το πανό της εκδήλωσης, που οργάνωσε η Κεντρική Επιτροπή στο μέρος όπου πριν από 65 χρόνια, στις 2 Μάη 1943, ιδρύθηκε το Γενικό Αρχηγείο του ΕΛΑΣ, τόνιζε την αλήθεια που η άρχουσα τάξη πασχίζει να σβήσει, αλλά δεν μπορεί.

Την εκδήλωση «άνοιξε» ο Γιώργος Καΐκης, μέλος του Γραφείου της Επιτροπής Περιοχής της ΚΟ Θεσσαλίας, σημειώνοντας ότι κι εμείς με τη σειρά μας θα προσθέσουμε νέες σελίδες στον αγώνα, «με πρωτοπόρα θεωρία, με πρωτοπόρα δράση, για το μέλλον μας, το Σοσιαλισμό». Στη συνέχεια, το ιστορικό αφιέρωμα που παρουσίασε η νεαρή Μαριάννα Ντίμου μαζί με την ορχήστρα και τη χορωδία που ετοίμασε ειδικά για την περίσταση η Κομματική Οργάνωση Τρικάλων «ζωντάνεψαν» ξανά τις μάχες, στρατιωτικές και πολιτικές, για την απόκρουση του εισβολέα, αλλά και την οργάνωση της καθημερινής ζωής του λαού, που δόθηκαν σ' όλες τις μεριές της Ελλάδας πριν από εξήντα χρόνια.

Τα αποκαλυπτήρια του μνημείου, που στήθηκε μέσα στα Περτουλιώτικα Λιβάδια, έκανε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, που παραβρέθηκε στην εκδήλωση επικεφαλής πολυμελούς αντιπροσωπείας της ΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ