Σάββατο 29 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ρεσιτάλ δικομματικής υποκρισίας

Σε ρεσιτάλ υποκρισίας, για την ανάγκη περισσότερου πρασίνου στο Λεκανοπέδιο, εξελίχθηκε η πρόσφατη συζήτηση στο Διευρυμένο Νομαρχιακό Συμβούλιο Αθηνών - Πειραιά με θέμα την ανάπλαση του Αττικού Αλσους. Τόσο από τη διοίκηση της υπερνομαρχίας (ΠΑΣΟΚ) όσο και από την παράταξη που στηρίζεται από τη ΝΔ, μίλησαν για το πόσο λίγο πράσινο έχει η πρωτεύουσα και τι χρειάζεται να γίνει περισσότερο. Η υπερνομάρχης Ντ. Μπέη, μίλησε για την ανάγκη «εξασφάλισης αμυντικών θυλάκων» στο περιβάλλον της Αττικής και ο νομάρχης Αθήνας Γ. Σγουρός, έκανε λόγο για την ανάγκη να γίνουν πράσινοι και οι τελευταίοι εναπομείναντες ελεύθεροι χώροι, λέγοντας δε να μην υπάρξουν άλλα Βατοπέδια! Από την άλλη, η εκπρόσωπος της ΝΔ, Κ. Αδαμοπούλου, άσκησε κριτική στη διοίκηση ότι στην προτεινόμενη ανάπλαση δεν μπαίνει τόσο πράσινο όσο θα χρειαζόταν.

Τι ξέχασαν; Ξέχασαν αυτό που τους υπενθύμισε ο νομαρχιακός σύμβουλος της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας» Κ. Μαρκέτης: «Υπάρχουν πολλά Βατοπέδια στην Αθήνα. Η Διπλή Ανάπλαση και ο Ελαιώνας, η κατασκευή ενός εμπορικού κέντρου του Βωβού στον Ελαιώνα, η απόφαση του ΥΠΕΧΩΔΕ να χτίσει το Ελληνικό - όλα αυτά είναι Βατοπέδια και συμβαίνουν στην Αθήνα». Το ίδιο, άλλωστε, συνέβαινε και παλιότερα, όταν επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ τσιμεντοποιήθηκε το κτήμα Θων.

Καλά, λοιπόν, τα «πράσινα λόγια», μόνο που στην περίπτωση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ μόνο ως «πράσινα άλογα» μπορούν να εκληφθούν, όταν συνοδεύονται από τέτοιες πράξεις...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ