Σάββατο 29 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
ΝεοΔημοκρατικοΠΑΣΟΚικό δούλεμα

Γρηγοριάδης Κώστας

ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ μάς δουλεύουν ο καθένας μόνος του. Τώρα, φαίνεται αποφάσισαν να μας δουλέψουν και οι ...δύο μαζί.

Για τον Καραμανλή και τον Παπανδρέου λέμε, που τα Μέσα Ενημέρωσης τους θέλουν να συμφώνησαν να στηρίξουν από κοινού νόμο για γρήγορες προσλήψεις στα νοσοκομεία.

Δηλαδή, επί τόσα χρόνια που υπάρχουν χιλιάδες κενά προσωπικού στα νοσοκομεία ποιοι κυβερνούσαν αυτή τη χώρα; Κάποια ...άλλα κόμματα και όχι η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ;

Τόσοι προϋπολογισμοί έχουν ψηφιστεί (μπλε και πράσινοι) χωρίς κανένας να προβλέπει τα κονδύλια που έχουν πραγματικά ανάγκη τα νοσοκομεία.

Επίσης, κι οι δυο τους πίνουν νερό στο όνομα της «ιδιωτικής πρωτοβουλίας» στο χώρο της Υγείας, κάνοντας ό,τι μπορούν για να τη στηρίξουν.

Πώς ξαφνικά αυτοί οι δύο, δηλαδή, θα ...μας φτιάξουν ένα σωστό δημόσιο σύστημα Υγείας;

Η απάντηση είναι απλούστατη: Δεν πρόκειται να το κάνουν. Αντιθέτως, θα συνεχίσουν να λειτουργούν ως καλοί «πωλητές» κλινών στα ιδιωτικά ιδρύματα που συνεχώς πληθαίνουν.

«Η ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ συνείδηση είναι κοινωνική συνείδηση. Ξεκινάει από τον καθένα, μας ωφελεί όλους»!

Η εξαίρετη αυτή φράση ανήκει βέβαια στον Γιώργο Αλογοσκούφη, σωστά το μαντέψατε (και μη γελάτε!).

Δεν έχει δίκιο ο υπουργός μας; Δε μας ωφελεί όλους η «φορολογική συνείδηση»; Επειδή δηλαδή κάποιους τους ...ωφελεί πιο πολύ από τους άλλους τον αμφισβητείτε;

Φυσικά, είναι κάπως πιο εύκολο να έχεις «φορολογική συνείδηση» όταν είσαι εφοπλιστής ή βιομήχανος και σου μειώνουν τους φορολογικούς συντελεστές κάθε χρόνο.

Αντίθετα, δυσκολεύει λίγο όταν είσαι μισθωτός ή μικρομεσαίος, πληρώνεις «τα μαλλιά της κεφαλής σου» στην εφορία, ζεις σε μια χώρα που πληρώνεις αδρά για «δωρεάν» Ασφάλιση, Υγεία και Παιδεία.


Γρηγοριάδης Κώστας

Πρέπει, όμως, να αντεπεξέλθουμε ως λαός σε αυτές τις δυσκολίες. Για το καλό της οικονομίας της χώρας, εννοείται. Τώρα που έχουμε και κρίση...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ