Σάββατο 29 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Το ΚΚΕ στηρίζει τις προσπάθειες της Κυπριακής Προεδρίας

Συνάντηση με αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής την ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος, Αλέκα Παπαρήγα, και τα μέλη της ΚΕ, Ορέστη Κολοζώφ και Ηλία Λέγγερη, είχε χτες ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας, στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία».

Κατά τη συζήτηση που επικεντρώθηκε στο Κυπριακό και τις απευθείας διαπραγματεύσεις που διεξάγονται, η Αλ. Παπαρήγα εξέφρασε στον Κύπριο Πρόεδρο την στήριξη του ΚΚΕ στις προσπάθειες για λύση, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Οπως δηλώσαμε στο πρόσφατο ταξίδι μας στην Κύπρο, το ΚΚΕ στηρίζει τις προσπάθειες της Κυπριακής Προεδρίας για τη δίκαιη λύση του Κυπριακού, με βάση τις γνωστές εδώ και πάρα πολλά χρόνια αποφάσεις του ΟΗΕ. Αυτό που διαπιστώνουμε και εμείς από την Ελλάδα είναι ότι η τουρκοκυπριακή πλευρά δεν είναι απλώς αδιάλλακτη, θέλει όλο και περισσότερα και από αυτά που της έδινε το "σχέδιο Ανάν". Κυρίως όμως στηρίζεται από την ηγεσία της Τουρκίας.

Εδώ όμως υπάρχει και το εξής πρόβλημα: Δεν μπορεί να νίπτει τας χείρας της και να ποιεί την νήσσαν η ΕΕ, εφόσον η Κύπρος είναι και μέλος της, όπως και ο ΟΗΕ δεν μπορεί να θέτει το ζήτημα απλώς σε ένα επίπεδο, όπου η μεν ελληνοκυπριακή πλευρά προσπαθεί, η δε άλλη πλευρά προσπαθεί να κερδίσει χρόνο για να επιδιώξει τους πάγιους σκοπούς της. Αν θέλετε το θέμα αφορά και την Ελλάδα. Διεθνές πρόβλημα είναι βεβαίως το Κυπριακό. Μας ανησυχούν οι τελευταίες εξελίξεις στο Αιγαίο, σε μια περίοδο που πολλά πράγματα είναι ταραγμένα και μάλιστα η οικονομική κρίση ανεβάζει τη δίψα για ζωτικούς χώρους και αγορές.

Παραμένουμε στη θέση που έχουμε και θεωρούμε ότι, αν κάποιος θέλει να προσφέρει, πρέπει να ασκήσει πίεση προς την τουρκοκυπριακή πλευρά».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ