Σάββατο 29 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΚΑΘΕΝΑΣ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ ΤΟΥ

ΤΡΕΜΕ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΕ! «Την κρατικοποίηση, μερική ή πλήρη, ορισμένων τραπεζών βλέπει ως λύση για την έξοδο από την κρίση ο αντιπρόεδρος της Marfin Α. Βγενόπουλος, καταδεικνύοντας ενδεχομένως και τα ανυπέρβλητα προβλήματα ορισμένων εξ αυτών (...) Ο κ. Βγενόπουλος είπε ακόμη ότι η μείωση του περιθωρίου κερδών, εκτός από τις τράπεζες, θα πρέπει να επεκταθεί και σε άλλες επιχειρήσεις θέτοντας στο στόχαστρό του, για μια ακόμη φορά, τον κλάδο των πετρελαίων. Παράλληλα "φωτογραφίζοντας" τη Eurobank ανέφερε ότι δεν μπορεί μια τράπεζα με κεφαλαιοποίηση 3 δισ. να ενισχύεται από το κράτος και να βγάζει 4,5 δισ. ο κύριος μέτοχος και το κράτος να κερδίζει μόλις 100 εκατομμύρια (...) Κλείνοντας την παρέμβασή του με τη φράση "στην υγειά μας και καλοφάγωτα"» (το ρεπορτάζ στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

ΕΡΧΕΤΑΙ Η «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ»: «Το έργο μου έχει διευκολυνθεί πάρα πολύ, διότι το μισό πακέτο προτάσεών μας (σ.σ. του ΣΥΝ) το έχει κάνει ο κ. Βγενόπουλος. Οπότε αυτά που είχα σκοπό να πω, για την ανάπτυξη του δημόσιου ελέγχου της Εθνικής Τράπεζας ή για τη δημιουργία ενός πυρήνα τραπεζών δημοσίου συμφέροντος, το θέμα αυτό έχει καλυφθεί» (από την ομιλία του Γ. Δραγασάκη του ΣΥΝ, στην ίδια ημερίδα που μίλησε ο Βγενόπουλος / η απομαγνητοφώνηση στον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ).

ΔΕ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΤΙΠΟΤΑ! «Χρωστάμε ένα ΑΕΠ στις τράπεζες. Στα 240 δισ. ευρώ, στο ύψος ενός ΑΕΠ, έχουν φτάσει μέχρι τον Σεπτέμβριο τα χρέη των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων στις τράπεζες, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος που ανακοινώθηκαν χτες (...) Στεγαστικά 76 δισ. ευρώ, Καταναλωτικά - κάρτες 36 δισ. ευρώ, Επιχειρηματικά 125 δισ. ευρώ» (στην πρώτη σελίδα στο ΕΘΝΟΣ).

ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ: «Στις φυλακές, ακόμη και σε αυτές, οι κλειδοκράτορες ξεκλειδώνουν τα κελιά όταν το ίδρυμα πάρει φωτιά. Ομως οι υπάλληλοι των τραπεζιτών που έχουν εγκατασταθεί στις Βρυξέλλες σφίγγουν ολοένα και περισσότερο τα δεσμά, ενώ γύρω τους καίγεται ο κόσμος» (ο Ρ. Βρανάς στα ΝΕΑ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ