Σάββατο 29 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Αποφασισμένη να συνεχίσει το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας

Απάντηση του πρωθυπουργού στη Βουλή σε Ερώτηση σχετικά με τα λιμάνια και την «Ολυμπιακή»

Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να συνεχίσει τις αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις με κάθε τρόπο ξεπουλώντας ό,τι έχει απομείνει από τη δημόσια περιουσία, τόνισε ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής από τη Βουλή, απαντώντας σε Επίκαιρη Ερώτηση του Φ. Κουβέλη για τα λιμάνια και την «Ολυμπιακή».

«Είμαστε αποφασισμένοι - είπε - να συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις με εντατικότερους ρυθμούς, γιατί εγκατάλειψη των μεταρρυθμίσεων θα συνιστούσε τεράστιο στρατηγικό λάθος σε βάρος του τόπου». Μάλιστα ισχυρίστηκε ότι οι αντιδραστικές αλλαγές που προώθησε όλο το προηγούμενο διάστημα η κυβέρνηση «ενίσχυσαν τις αντοχές της οικονομίας και περιορίζουν σε ένα μεγάλο βαθμό τις επιπτώσεις της διεθνούς συγκυρίας».

Ο πρωθυπουργός δεν παρέλειψε να επιτεθεί για μία ακόμα φορά κατά των εργαζομένων στην «Ολυμπιακή» και στα λιμάνια, που αντιδρούν στο ξεπούλημα, λέγοντας ότι «τα συμφέροντα των πολλών δεν μπορεί να θυσιάζονται στο βωμό των λίγων. Δεν εκφράζουν οι λίγοι που αντιδρούν την κοινωνία και δεν εκπροσωπούν το συλλογικό συμφέρον. Τους σεβόμαστε, διασφαλίζουμε τα δικαιώματά τους, αλλά δεν μπορεί να καθορίζουν αυτοί, με βάση τα δικά τους και μόνο συμφέροντα, τις πολιτικές για τη χώρα».

Κατά τα άλλα επανέλαβε ότι το ξεπούλημα της «Ολυμπιακής» δημιουργεί προοπτικές ώστε η εταιρεία να προχωρήσει «δυναμικά προς το μέλλον» χωρίς να επιβαρύνει τους Ελληνες φορολογούμενους, ενώ για τα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης ισχυρίστηκε ότι δεν πρόκειται για «πωλήσεις αλλά για παραχώρηση ορισμένων χώρων για ορισμένο χρονικό διάστημα και πρόκειται για στρατηγικές συμμαχίες με κορυφαίους διαχειριστές εμπορευματικών σταθμών».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Φ. Κουβέλης άσκησε κριτική στις κυβερνητικές επιλογές, αλλά αυτή ήταν «άσφαιρη», αφού έσπευσε να διαβεβαιώσει τον πρωθυπουργό ότι «δε θητεύω ούτε εγώ, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ σε κανέναν γενικό ή γενικευμένο κρατικισμό».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συμφωνούν στην αντιλαϊκή κλιμάκωση διαφωνούν στο πλασάρισμά της (2013-06-21 00:00:00.0)
«Μαύρο» στους σφαγείς των λαϊκών δικαιωμάτων (2010-10-24 00:00:00.0)
Ολα για την «αυτοδυναμία» (2007-09-13 00:00:00.0)
«Εντολή» για ανατροπές στο Ασφαλιστικό! (2007-08-24 00:00:00.0)
Εκλογολογία κατά των λαϊκών αγώνων (2006-12-28 00:00:00.0)
Παλλαϊκό χαρακτήρα αποκτά το σημερινό συλλαλητήριο (2001-09-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ