Σάββατο 29 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Να χορηγηθούν τα 28 δισ. στις τράπεζες, αλλά ... με διαφάνεια

Τη ...διαβεβαίωση ότι το ΠΑΣΟΚ θα «παρακολουθεί από πολύ κοντά το πρόγραμμα» χορήγησης 28 δισ. ευρώ στους τραπεζίτες από τον κρατικό προϋπολογισμό για να «διασφαλιστεί η διαφάνεια»(!), έδωσε χτες ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γ. Παπακωνσταντίνου.

Το ΠΑΣΟΚ, στηρίζοντας απόλυτα την ενίσχυση του τραπεζικού κεφαλαίου με τα χρήματα του ελληνικού λαού, επιχείρησε χτες να εμφανιστεί σαν θεματοφύλακας της «διαφάνειας» για το πώς αυτά θα μοιραστούν ανάμεσα στις τράπεζες και κυρίως, όπως ανέφερε και ο Γ. Παπακωνσταντίνου, για να «διασφαλιστεί ότι η ρευστότητα που δίνεται στο τραπεζικό σύστημα θα περάσει στην πραγματική οικονομία». Δηλαδή ότι από αυτά τα χρήματα θα καρπωθούν μερίδιο και οι υπόλοιποι επιχειρηματικοί όμιλοι...

Την ίδια στιγμή, ο Γ. Παπακωνσταντίνου δεν παρέλειψε να καλέσει την κυβέρνηση να στηρίξει και τα ασθενέστερα λαϊκά στρώματα, ενεργοποιώντας το «Ταμείο Κατά της Φτώχειας», προκειμένου να μοιραστούν τα επιδόματα πτωχοκομείου, για την πατρότητα των οποίων έχει ξεσπάσει «πόλεμος» δηλώσεων ανάμεσα στα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

Παράλληλα, ο Γ. Παπακωνσταντίνου αναφέρθηκε και στις εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής που ασχολείται με το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου. Επιχειρώντας να «αθωώσει» τις κυβερνήσεις και τους υπουργούς του ΠΑΣΟΚ, που έβαλαν τις υπογραφές τους στην εκχώρηση της δημόσιας περιουσίας, απέδωσε το σκάνδαλο στις αποφάσεις των στελεχών της κυβέρνησης που «διέκοψαν τη δίκη, την οποία είχε κερδίσει το ελληνικό Δημόσιο» με τη Μονή Βατοπεδίου και για τις «ανταλλαγές των οικοπέδων, με όρους που ζημίωσαν το ελληνικό Δημόσιο»... Πιθανόν για το ΠΑΣΟΚ αν οι όροι ήταν ευνοϊκοί, δε θα υπήρχε σκάνδαλο.

Ο Γ. Παπακωνσταντίνου δήλωσε επίσης ότι αν κληθεί από την εξεταστική επιτροπή για να δώσει διευκρινίσεις για τη συνάντησή του με τον επιχειρηματία Θ. Πάπιστα, «θα παραστεί» για να επαναλάβει, όπως είπε, «αυτά τα οποία έχω πει δημόσια». Δεν απέκλεισε το γεγονός το ΠΑΣΟΚ τελικά να ζητήσει εκ νέου τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής, αν και συμπλήρωσε ότι θα «περιμένουμε να ολοκληρωθεί η Εξεταστική, για να προχωρήσουμε στα επόμενα βήματα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ