Παρασκευή 27 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Παρατείνεται η «κουραστική» διαδοχολογία

Με νέα επεισόδια παρατείνεται το κουραστικό σίριαλ της εσωκομματικής αναταραχής στο κυβερνών κόμμα, δίχως ωστόσο να επηρεάζει στο ελάχιστο την αντιλαϊκή επίθεση που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και σε όλα τα μέτωπα.

Παρά τις συστηματικές προσπάθειες που καταβάλλει το Μέγαρο Μαξίμου να ξεχαστούν οι πρόσφατες ανεπίσημες δηλώσεις του Κ. Καραμανλή περί κούρασης και αποχώρησης σε περίπτωση ήττας, η διαδοχολογία κυριαρχεί στο παρασκήνιο και πυροδοτεί και εσωκομματικές διεργασίες και κινητικότητα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευ. Αντώναρος προσπάθησε χτες να υποβαθμίσει το ζήτημα, περιοριζόμενος να δηλώσει ότι «αυτά τα θέματα τα έχουμε εξαντλήσει», αποφεύγοντας να ικανοποιήσει το αίτημα ορισμένων γαλάζιων βουλευτών που τις προηγούμενες μέρες ζητούσαν μια σαφή δέσμευση του πρωθυπουργού ότι δε θα αποχωρήσει από την ηγεσία της ΝΔ ακόμα και αν χάσει τις επόμενες εκλογές.

Ωστόσο τα σενάρια της διαδοχολογίας πυροδότησε το χτεσινό γεύμα σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας μεταξύ της Ντ. Μπακογιάννη και του Γ. Σουφλιά. Παρότι δεν έχει περάσει πολύς καιρός από το προηγούμενο γεύμα τους και παρά το γεγονός ότι δε «διέρρευσε» τίποτα για το περιεχόμενο της συζήτησης, ωστόσο η χρονική στιγμή που έγινε φούντωσε εκ νέου τη διαδοχολογία. Βέβαια και τα δύο κορυφαία στελέχη ομνύουν στο όνομα του νυν πρωθυπουργού και πρωταγωνιστούν στην υλοποίηση της κυβερνητικής πολιτικής.

Πάντως το κλίμα ηττοπάθειας, που ενισχύθηκε από τις ανεπίσημες δηλώσεις του Κ. Καραμανλή πως «αν χάσω φεύγω», παραμένει μεταξύ των βουλευτών και στελεχών του κυβερνώντος κόμματος που συνεχίζουν να πιέζουν για μια ξεκάθαρη τοποθέτηση του πρωθυπουργού. «Ακόμα και αν χάσει η ΝΔ τις εκλογές, ο Καραμανλής δεν πρέπει να φύγει», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γ. Μανώλης, υποστηρίζοντας ότι «η παραίτησή του μπορεί να σημαίνει συρρίκνωση της παράταξης ή κίνδυνο για την ενότητα της παράταξης». Στο ίδιο μήκος ο Σ. Τσιτουρίδης είπε ότι «περιμένει από τον κ. Καραμανλή να σταματήσει σήμερα πιο έντονα από ό,τι το έχει κάνει, όχι διά του κυβερνητικού εκπροσώπου, να κόψει αυτή την ιστορία». Παράλληλα επιτέθηκε στους δελφίνους, λέγοντας ότι δεν πρέπει «να διαγκωνίζονται οι μισοί ποιος θα διαδεχθεί τον πρωθυπουργό». Δε δίστασε να γίνει περισσότερο σαφής: «Κάποιοι θέλουν να διαδεχθούν τον πρωθυπουργό, εμφανίζονται. Υπάρχουν συμπτώματα τιμαριούχων, οι οποίοι προσδοκούν να πορευτούν ως το ισοδύναμο του όλου. Ε, αυτά πρέπει να σταματήσουν». Την εκτίμηση ότι η διαδοχολογία «έχει κάνει ζημιά» εξέφρασε ο Γ. Γιακουμάτος, χαρακτηρίζοντας την υπόθεση αυτή «μεγάλο πολιτικό λάθος» ενόψει μάλιστα των ευρωεκλογών. Σε αυτή τη σκληρή μάχη «δεν είναι κανείς κουρασμένος και δεν έχει κανείς το δικαίωμα να κουραστεί», συμπλήρωσε δηκτικά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ