Παρασκευή 27 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ψάχνουν μάταια για μαριονέτες

Παπαγεωργίου Βασίλης

Μαριονέτες του θεωρεί ο εφοπλιστής Αγούδημος τους ναυτεργάτες των πλοίων της εταιρείας του GA FERRIES και τους υπαλλήλους στα γραφεία του. Οι ναυτεργάτες, κάθε μήνα, με επισχέσεις εργασίας και κινητοποιήσεις δίνουν μάχη για το αυτονόητο: Να τους καταβάλει ο εφοπλιστής τους μισθούς τους. Την ίδια ώρα, βιώνουν συνθήκες γαλέρας και φτύνουν αίμα, για να έχουν εν κινήσει τα σαπιοκάραβά του, όπως το «ΝΤΑΛΙΑΝΑ» με έτος κατασκευής το 1969! Στους υπαλλήλους οφείλει δεδουλευμένα από το Γενάρη.

Τώρα, ο εφοπλιστής με θράσος, που το αντλεί από τη φιλοεφοπλιστική πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης, αξιώνει από τους ναυτεργάτες και τους υπαλλήλους να ...«μπουν μπροστά» για να του καταβάλει το ΥΕΝ τα λεφτά που του οφείλει από επιδοτήσεις, δηλαδή από τις τσέπες των εργαζομένων φορολογούμενων. Με εκβιασμούς και τρομοκρατία θέλει σήμερα το πρωί από τους απλήρωτους ναυτεργάτες και υπάλληλους του να πάνε στο ΥΕΝ και να ...διεκδικήσουν να μπουν και άλλα εκατομμύρια ευρώ στα θησαυροφυλάκια του εφοπλιστή!

Πρόκειται για μια ακόμα απόδειξη ότι η πολιτική αυτή είναι αδιέξοδη, είναι επικίνδυνη για τα συμφέροντα των εργατών στεριάς και θάλασσας. Ναυτεργάτες και υπάλληλοι του Αγούδημου, αντί να «αγωνιστούν» για τα συμφέροντα του εφοπλιστή, να τραβήξουν το δρόμο του αγώνα, των διεκδικήσεων, των κατακτήσεων και της αξιοπρέπειας, με οδηγό τις ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ και στις 2 του Απρίλη να είναι στην απεργιακή συγκέντρωση στον Ηλεκτρικό Σταθμό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ