Παρασκευή 27 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Στη γραμμή Ομπάμα για «προοδευτική διακυβέρνηση»...

Με τα μάτια στραμμένα στις «κινήσεις» της κυβέρνησης των ΗΠΑ για την αντιμετώπιση της οικονομική κρίσης και κεντρικό στόχο να σπείρει αυταπάτες στα λαϊκά στρώματα για μια δήθεν «προοδευτική διακυβέρνηση» στα πλαίσια του καπιταλισμού, η οποία χωρίς να θίγει τα συμφέροντα των μονοπωλίων θα προχωρήσει σε «αναδιανομή» του πλούτου, αναχώρησε για τη Χιλή ο Γ. Παπανδρέου.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, στη Χιλή θα μιλήσει σε συνέδριο που εντάσσεται στα πλαίσια προετοιμασίας των σοσιαλδημοκρατών, ενόψει της Συνόδου της «G-20» και διοργανώνει η χιλιανή κυβέρνηση με θέμα «Προοδευτική διακυβέρνηση: Απάντηση στην παγκόσμια κρίση». Πέραν της προέδρου της Χιλής, στο συνέδριο θα λάβουν μέρος, μεταξύ άλλων, ο Λούλα (πρόεδρος Βραζιλίας), ο Θαπατέρο (πρωθυπουργός Ισπανίας) και Μπράουν (πρωθυπουργός Βρετανίας), καθώς και η πρόεδρος της Αργεντινής.

Τα θέματα που θα συζητηθούν στο συνέδριο, σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ, αφορούν «τη χάραξη προοδευτικών πολιτικών για την αντιμετώπιση της παγκόσμιας κρίσης, την κατάσταση κοινωνικής προστασίας και αγοράς εργασίας την εποχή της παγκοσμιοποίησης, και το ρόλο της επιστήμης και της τεχνολογίας στη βιώσιμη ανάπτυξη».

Οι προοδευτικές πολιτικές που προτείνουν οι σοσιαλιστές, δε διαφέρουν σε τίποτα από τις κεντρικές στρατηγικές επιδιώξεις όλων των ιμπεριαλιστικών οργανισμών και στοχεύουν στην ενίσχυση του μεγάλου κεφαλαίου με οικονομικά πακέτα και φτηνό εργατικό δυναμικό.

Βέβαια, εντελώς υποκριτικά χτες ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπακωνσταντίνου υποστήριξε ότι το ΠΑΣΟΚ ποτέ δεν έχει «κρύψει την κριτική που ασκούμε σε μια συντηρητική Ευρώπη και στην έλλειψη αντανακλαστικών για να βγει η Ευρώπη από το φαύλο κύκλο», αλλά την ίδια στιγμή ξεκαθαρίζοντας ακριβώς ποια πολιτική υπηρετεί σημείωσε: «Ταυτόχρονα, δεν μπορούμε να μην παρατηρήσουμε ότι στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού υπάρχει μια κυβέρνηση η οποία επιχειρεί πολύ συγκεκριμένες κινήσεις για να αλλάξει μια πολύ δυσμενή κατάσταση»... Μια πολιτική που δίνει το ένα με το άλλο πακέτα οικονομικής στήριξης στις τράπεζες και τους βιομηχάνους.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καθένας βαρά κι ένα νταούλι, όλοι στο ρυθμό του κεφαλαίου (2014-12-19 00:00:00.0)
Διαξιφισμοί επί της ...διαδικασίας (2008-09-30 00:00:00.0)
Ετοιμάζει προτάσεις νόμου «προοδευτικής» διαχείρισης της φτώχειας (2008-09-23 00:00:00.0)
«Ζυμώνουν» τις ... ιδέες των συγκλίσεων με τον ΣΥΝ (2008-01-15 00:00:00.0)
"Για την κεντροαριστερή συνεργασία" (1999-03-19 00:00:00.0)
ΠΑΣΟΚοκαταστάσεις (1998-09-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ