Παρασκευή 27 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
... και της «ευαισθητοποιημένης» πλουτοκρατίας!

Επιχειρείται, λοιπόν, να περάσει στη συνείδηση του λαού η αντίληψη ότι υπάρχει και η «ευαισθητοποιημένη πλουτοκρατία», που πάνω από τα κέρδη της βάζει το «καλό του πλανήτη»! Πρόκειται, άλλωστε, για αγαπημένο σλόγκαν του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων «συλλογικοτήτων» της ευρωμονόδρομης «αριστεράς». Το WWF μάλιστα περηφανεύεται ότι στην εκδήλωση έχουν δηλώσει συμμετοχή πάνω από 710 επιχειρήσεις.

Το ταξικό κίνημα, όμως, ξέρει καλά ότι:

  • Ενοχος είναι η άναρχη καπιταλιστική ανάπτυξη, με γνώμονα το κέρδος, την οποία υπηρετούν και οι διακηρύξεις περί «πράσινης ανάπτυξης».
  • Τα συμφέροντα των μονοπωλίων οδηγούν στην καταστροφή του περιβάλλοντος με χαρακτηριστικότερες περιπτώσεις: Την εμπορευματοποίηση της γης, της ενέργειας, του νερού, τις κλιματικές αλλαγές (το εμπόριο, άλλωστε, των ρύπων «ανθεί»), τα βιοκαύσιμα, τα μεταλλαγμένα, τις εμμένουσες «τρύπες του όζοντος», την καταστροφή των δασών, την απερήμωση, τα πυρηνικά απόβλητα, την υποβάθμιση των οικοσυστημάτων, την υπερεκμετάλλευση των φυσικών πόρων, τις περιβαλλοντικές και πολιτιστικές καταστροφές από τις ιμπεριαλιστικές στρατιωτικές επεμβάσεις και τις υποκινούμενες εμφύλιες συρράξεις.

Καθημερινά οι εργαζόμενοι συνειδητοποιούν όλο και περισσότερο ότι «ώρα της γης», «ώρα του ανθρώπου», «ώρα της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων» είναι κάθε λεπτό, κάθε ώρα, κάθε μέρα που αγωνίζονται για τα δικά τους συμφέροντα, αντιπαλεύουν τις αιτίες και τους ενόχους, για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ