Παρασκευή 27 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Κανένας σεβασμός στις εκθέσεις της ΕΕ

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ

Με αφορμή τη δημοσιοποίηση της Εκθεσης της Κομισιόν, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του Κόμματος, σε σχετική του ανακοίνωση τονίζει:

«Κανένας σεβασμός στις εκθέσεις - κατευθύνσεις της ΕΕ, καμιά εμπιστοσύνη στους ισχυρισμούς της κυβέρνησης και των άλλων κομμάτων του "ευρωμονόδρομου". Οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι δεν ευθύνονται για τα ελλείμματα. Γι' αυτά, όπως και για την κρίση, ευθύνονται τα τεράστια κέρδη των μονοπωλίων που αποκτήθηκαν από την εκμετάλλευση των εργαζομένων και από τη ληστεία του λαού που η ΕΕ και οι κυβερνήσεις ΝΔ - ΠΑΣΟΚ υπηρετούν.

Είναι ψέμα ότι οι απαιτήσεις της ΕΕ για λήψη νέων σκληρών μέτρων σε βάρος των ασφαλιστικών - συνταξιοδοτικών - εργασιακών - μισθολογικών δικαιωμάτων των εργαζομένων στοχεύουν πρώτα και κύρια στον περιορισμό του δημόσιου χρέους και του ελλείμματος. Αυτή την αντεργατική αντιλαϊκή πολιτική η ΕΕ την είχε επεξεργαστεί πριν την κρίση και θα την εφάρμοζε, όπως την εφαρμόζει και στις άλλες χώρες, ανεξάρτητα από την ύπαρξη ή όχι των ελλειμμάτων. Εμπεριέχεται στα προγράμματα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Ανταποκρίνεται στις ανάγκες και στις απαιτήσεις των μονοπωλίων για να γίνει ακόμη πιο φθηνή η εργατική δύναμη, πιο μεγάλη η ληστεία των αυτοαπασχολούμενων και νέες περικοπές στις εναπομείνασες κοινωνικές παροχές.

Στην ουσία η ΕΕ προτείνει επιτάχυνση και ολοκλήρωση των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων που εφάρμοσαν έως τώρα οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να προστατευτούν τα κέρδη και η ανταγωνιστικότητα των μονοπωλίων, με αποτέλεσμα βαριές θυσίες και επιδείνωση της ζωής της λαϊκής οικογένειας, κρίση και ελλείμματα.

Η εργατική τάξη, οι αυτοαπασχολούμενοι επιβάλλεται, όσο ποτέ άλλοτε, να συσπειρωθούν για να αποκρούσουν και να ανατρέψουν τον επικίνδυνο "ευρωμονόδρομο". Να εγκαταλείψουν τα κόμματα που τον υπηρετούν, να συσπειρωθούν δίπλα στο ΚΚΕ, στη γραμμή της αντιμονοπωλιακής συμμαχίας και πάλης για ριζικές αλλαγές στην οικονομία και στην εξουσία.

Εκτός από το δρόμο που υπηρετεί τα μονοπώλια και φέρνει δεινά για το λαό, υπάρχει ο δρόμος της κοινωνικοποίησης των μονοπωλίων, της ανυπακοής στην ΕΕ, που ο λαός μπορεί, αν αποφασίσει και αν οργανωθεί, να βαδίσει με τη δική του εξουσία, για την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών του».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ