Τρίτη 31 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2009
Εχουν αναθέσει στον Θ. Πάγκαλο καταμερισμό από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ

-- κα ΤΑΣΟΥΛΗ («ΜΕΓΚΑ»): Ο Θόδωρος Πάγκαλος ρίχνει σήμερα νέα πυρά προς το Κομμουνιστικό Κόμμα. Είπε ότι η λογική του κόμματός σας δε συνάδει με το δημοκρατικό σύστημα της χώρας και σας κατηγόρησε ακόμα για το γεγονός ότι δε στείλατε κομματικό εκπρόσωπο στην κηδεία του Γρηγόρη Φαράκου. Θέλω ένα σχόλιο γι' αυτό.

-- Α. Π.: Φαίνεται ότι ο Θόδωρος Πάγκαλος ετοιμάζεται για ένα νέο 509 ή 375. Επειδή τον ξέρω και έχουμε ανοιχτούς λογαριασμούς από πολλά χρόνια, δεν αξίζει να ασχοληθείς μαζί του. Ομως αυτό που πιστεύουμε είναι ότι του έχουν αναθέσει καταμερισμό από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Αν δεν του είχαν αναθέσει αυτόν τον καταμερισμό, ειλικρινά θα ήταν ένα πολύ καλό υλικό όσα λέει για να γελάμε στο ραδιόφωνο και στην τηλεόραση. Από την άλλη όμως μεριά κάθε φορά που λέει κάτι τέτοια, νιώθουμε και μία χαρά και μία ελπίδα. Φαίνεται ότι ένας κόσμος του ΠΑΣΟΚ που είτε το εγκατέλειψε το ΠΑΣΟΚ ή οι άνθρωποι του ΠΑΣΟΚ που έχουν ξεπεράσει προκαταλήψεις, λαϊκοί άνθρωποι, ανεξάρτητα αν θα μας ψηφίσουν ή όχι, έχουν το αυτί ανοιχτό και προσπαθεί να τους το βουλώσει με τον κλασικό αντικομμουνισμό. Μάλιστα είναι και ντροπή του την ημέρα της εκτέλεσης του Μπελογιάννη και των συντρόφων του να λέει τέτοια πράγματα. Δεν ντρεπόταν τη μέρα. Αλλά δε φαντάζομαι να το έχει υπόψη του αυτό. Μπορεί, δεν ξέρω, αλλά αμφιβάλλω. Σάματι θυμάται και τον Οτσαλάν; Τίποτα δε θυμάται.

-- κ. ΣΙΔΕΡΗΣ («ΣΚΑΪ»): Δεν έχει δικαίωμα, κα Παπαρήγα, δεν έχει δικαίωμα ο κάθε Ελληνας και ειδικά ένα εκλεγμένο μέλος του Κοινοβουλίου να έχει την οποιαδήποτε γνώμη; Γιατί τον 509 και η δική σας επιστολή στον κ. Παπανδρέου που ζητάτε να τον επαναφέρει στην τάξη;

-- Α. Π.:Δε ζήτησα κάτι τέτοιο. Τελικά λέμε ότι είναι θέμα πώς λειτουργεί το κάθε κόμμα. Εμείς θεωρούμε ότι κάθε ένας απλός Ελληνας βεβαίως μπορεί να πει τη γνώμη του. Κάθε βουλευτής ή στέλεχος κόμματος όμως οφείλει να ασκεί πολεμική με υπεύθυνο τρόπο. Και πείτε μου όλα αυτά τα χρόνια ή παραμονές εκλογών αν αρχίσουμε κι εμείς να λέμε ποιος σκότωσε ποιον και να βγάζουμε λίστες και να λέμε τι έκαναν πατεράδες, παππούδες και προπάπποι, αυτό θα βοηθούσε; Είναι άλλο πράγμα να κάνεις μια συζήτηση ιστορική και πάλι και εκεί πρέπει με όρους επιστήμης να τοποθετηθείς και όχι με όρους μισαλλοδοξίας. Σήμερα, ορίστε, είναι η επέτειος εκτέλεσης του Μπελογιάννη. Δε θα μπορούσα και εγώ να πω ποιος ήταν πρωθυπουργός όταν εκτελέστηκε ο Μπελογιάννης; Αλλο πράγμα οι ιστορικές μνήμες, δεν είμαστε υπέρ της λήθης, είμαστε υπέρ της διδαχής του παρελθόντος. Αν θέλει ο Πάγκαλος και το ΠΑΣΟΚ να μας γυρίσει πίσω στο '49, στο '50, σε εκείνη τη 10ετία, δεν ξέρω αν θέλει, εμείς πάντως έχουμε πολλά για τη γούνα τους, αλλά δε θα γυρίσουμε. Και προεκλογικά θα μιλάμε για την τριήμερη απασχόληση που επιβάλλουν, για τους μισθούς, τα μεροκάματα, για τον ευρωστρατό, για το ΝΑΤΟ. Δεν πρόκειται να τους μιμηθούμε.

-- κ. ΑΛΕΙΦΕΡΟΠΟΥΛΟΣ: Αν ήρθε η απάντηση ή όχι στην επιστολή που στείλατε στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

-- Α. Π.: Οχι δεν ήρθε η απάντηση.

-- κ. ΑΛΕΙΦΕΡΟΠΟΥΛΟΣ: Θα τη δώσετε στη δημοσιότητα αν έρθει;

-- Α. Π.: Την επιστολή; Φαντάζομαι θα τη δώσει και ο ίδιος, βεβαίως. Δε νομίζω ότι θα υπάρχει τίποτε το απόρρητο. Το απόρρητο είναι δικό τους θέμα. Εφόσον τη δώσει ο ίδιος, όπως κάναμε και εμείς, ακόμα καλύτερα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ