Τρίτη 31 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Συντηρείται η διαδοχολογία

Σε συνειδητή επιχείρηση αποπροσανατολισμού εξελίσσεται η διαδοχολογία στο κυβερνών κόμμα, μετά και την παρέμβαση του Κ. Καραμανλή, που σκόπιμα άφησε όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά για την «επόμενη μέρα» των εθνικών εκλογών.

Ο πρωθυπουργός προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις και το κλίμα ηττοπάθειας που προκλήθηκαν από την ανεπίσημη δήλωσή του ότι είναι «κουρασμένος» από τη 12χρονη παραμονή του στην ηγεσία της ΝΔ, αλλά δεν αποσαφήνισε τις προθέσεις του για την περίπτωση που χάσει τις εκλογές, συντηρώντας με αυτό τον τρόπο τα σενάρια διαδοχής και την εσωκομματική αναταραχή. «Παλεύω και θα παλεύω ασταμάτητα, για να εξασφαλίσουμε όλες εκείνες τις προϋποθέσεις που εγγυώνται ένα καλύτερο αύριο, για όλους τους πολίτες», δήλωσε χαρακτηριστικά από τη Ζάκυνθο, συμπληρώνοντας ότι «έγνοια μου δεν είναι η καρέκλα και τα αξιώματα». Μιλώντας πάντα σε πρώτο πρόσωπο ανέφερε ότι τον απασχολούν «οι πολιτικές που χρειάζονται απέναντι στη διεθνή κρίση», ενώ όλα τα άλλα τα χαρακτήρισε «πυροτεχνήματα, σενάρια και παρερμηνείες ανευθυνότητας».

Στο ίδιο μήκος κύματος χτες ο Ευ. Αντώναρος θέλησε να σταματήσει τη συζήτηση υποστηρίζοντας ότι ανήκει στη σφαίρα της παραπολιτικής, ενώ χαρακτήρισε ανύπαρκτο το θέμα που προέκυψε με το γεύμα μεταξύ της Ντ. Μπακογιάννη και του Γ. Σουφλιά.

Στις δημόσιες δηλώσεις τους τα κυβερνητικά στελέχη εμφανίζονται ικανοποιημένα από την τοποθέτηση του πρωθυπουργού, ωστόσο «κατ' ιδίαν» εκτιμούν ότι το ζήτημα της διαδοχής παραμένει ανοιχτό και πυροδοτεί διεργασίες στο εσωκομματικό μέτωπο. Στο πλαίσιο αυτό έχει ήδη αναλάβει δράση η ομάδα των φιλοκαραμανλικών βουλευτών ζητώντας εκ νέου συσπείρωση υπό τον Κ. Καραμανλή προτείνοντας μάλιστα την παραμονή του στην αρχηγία ακόμα και αν χάσει η ΝΔ τις επόμενες εθνικές εκλογές. «Εάν μετά από δύο θητείες ένας νέος άνθρωπος, όπως είναι ο Κώστας Καραμανλής, χάσει και μάλιστα με ελάχιστη διαφορά, δε βλέπω ότι πρέπει να φύγει, σώνει και καλά», δήλωσε χτες η Μαριέττα Γιαννάκου, η οποία συναντήθηκε πρόσφατα με τον πρωθυπουργό. Τη σύγκληση των κομματικών οργάνων ώστε «να μην αφήνουμε χώρο σε συζητήσεις περί δείπνων, γευμάτων και προσωπικών διαδρομών» ζήτησε ο Σ. Τσιτουρίδης. «Επικοινωνιακό Βατερλό» για τη ΝΔ χαρακτήρισε την περασμένη βδομάδα ο Μ. Χαρακόπουλος, ασκώντας κριτική στην καθυστερημένη αντίδραση του Μεγάρου Μαξίμου στα περί «κούρασης» του πρωθυπουργού. «Νομίζω ότι έπρεπε να κοπούν μαχαίρι από την πρώτη στιγμή τα όποια σενάρια και να μπει ένα τέλος από τον ίδιο τον πρωθυπουργό», δήλωσε (στην ΕΡΑ). «Για μένα το ζήτημα δεν είναι αν κουράζεται κάποιος γιατί δουλεύει. Το πρόβλημα είναι όταν δεν κουράζεται, γιατί δε δουλεύει...», επανέλαβε ο υπουργός Παιδείας Αρ. Σπηλιωτόπουλος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ