Τρίτη 31 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΚΚΕ
ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΖΗΤΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ ΔΕΣΥΛΛΑ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ, ΜΕΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΘΩΩΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ «ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ» (ΑΔΗΚ) ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ Χ. ΜΑΣΤΟΡΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ»: Στις 5/2/09 εκδικάστηκαν οι αγωγές που είχαν ασκηθεί από την εταιρεία ΔΕΣΥΛΛΑΣ Α.Ε. εναντίον του επικεφαλής της ΑΔΗΚ Χάρη Μάστορα και της τοπικής εφημερίδας «Ενημέρωση».

Οι δύο αγωγές είχαν σαν στόχο την επιβολή κλίματος τρομοκρατίας, την καταστολή του δικαιώματος της πολιτικής και δημοτικής δράσης, του δικαιώματος της έκφρασης γνώμης, τον περιορισμό της ελευθεροτυπίας, τη φυσική και οικονομική εξόντωση των εναγομένων.

Το δικαστήριο απέρριψε τις αγωγές, αφού μεταξύ των άλλων πήρε υπόψη του το έγγραφο της υπηρεσίας Νεότερων Μνημείων, για διακοπή των εργασιών και την αποκατάσταση του εγκλήματος που συντελείται στο οικόπεδο του πρώην εργοστασίου Δεσύλλα, όσον αφορά την τσιμεντοποίησή του και την «αξιοποίησή» του με χαριστικές - ευνοϊκές ρυθμίσεις στην εταιρεία ΔΕΣΥΛΛΑΣ ΑΕ.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Μπάμπης Χαραλάμπους και Κώστας Αλυσανδράκης ΕΡΩΤΟΥΝ τους αρμόδιους υπουργούς τι μέτρα προτίθενται να πάρουν:

  • Για την απαλλοτρίωση του εργοστασίου ώστε τα αρχαιολογικά ευρήματα να παύσουν να βρίσκονται στα χέρια ιδιωτών, αλλά και για την συνέχιση των ανασκαφών, αφού υπάρχουν βάσιμες υποψίες πως στα «σπλάχνα» του κρύβονται σημαντικές αρχαιότητες (Αρχαία Αγορά, Λιμάνι του Αλκινόου κ.ά.).
  • Την έναρξη συστηματικής έρευνας και μελέτης στο συγκεκριμένο οικόπεδο, για την ανάδειξη της σημαντικής βιομηχανικής και ταξικής ιστορίας της Κέρκυρας και τελικά της δημιουργίας μουσείου της βιομηχανικής ιστορίας του τόπου.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ