Τρίτη 31 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Περί φταίχτη, εμφυλίου και άλλων δαιμονίων...

«Η αριστερά άφησε την ελπίδα να ξεφύγει απ' τα χέρια της (...) να παλεύει τώρα για ένα αξιοπρεπές ποσοστό (...) έχει ευθύνες (...) διαχειριζόμενη την εμπιστοσύνη - δημοσκοπική έστω - που της έδειξαν οι πολίτες προ έτους απέδειξε ότι όχι μόνο ρόλο πρωταγωνιστή δεν μπορεί να αναλάβει αλλά ούτε καν εκείνον του συνδιαμορφωτή των εξελίξεων».

Σε γενικές γραμμές, κάπως έτσι ξεκινά το άρθρο του Γρ. Ρουμπάνη στην κυριακάτικη «Αυγή» και εύλογα συμπεραίνει κανείς ότι αναφέρεται στον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ. Η πρώτη φράση όμως της αμέσως επόμενης παραγράφου έχει ως εξής: «Τις πρώτες και κύριες ευθύνες έχει η παρέα του Περισσού». Γιατί; «Εξαπολύει τον πιο φρικαλέο εμφύλιο πόλεμο προς τους "συντρόφους" της αντίπερα όχθης. Επειδή έτσι. Επειδή υπάρχουν...»! Και συνεχίζει ο αρθρογράφος ότι η «παρέα του Περισσού» συμμαχεί και με το διάβολο αρκεί να ακυρώσει ό,τι δεν ελέγχει, «τον εμφύλιο τον έχουν στο αίμα τους οι ανεπάγγελτοι του Περισσού» που «αποστρέφονται όποιον δεν είναι δικός τους (...) όπως το ίνδαλμά τους εξαφάνιζε στη Σιβηρία εκατομμύρια που δεν καταλάβαιναν την πολιτική του».

Κάπου εδώ τελειώνει η περί ΚΚΕ παραληρηματική έξαρσή του και συνεχίζει με τα του ΣΥΝ, σε στοργικό ωστόσο τόνο, μην μπορώντας να κρύψει ούτε τις εμπάθειες ούτε τις συμπάθειές του... Κατά τον Γρ. Ρουμπάνη, λοιπόν, το ΚΚΕ φταίει για όλα, εκτός ίσως απ' το προπατορικό αμάρτημα. Φταίει ακόμα και για το ότι ο ΣΥΝ κατρακύλησε στις δημοσκοπήσεις. Προφανώς ο εντοπισμός κάποιου οποιουδήποτε υπεύθυνου απαλύνει κάπως την αγωνία του... Ο αρθρογράφος γνωρίζει καλά ότι το ΚΚΕ δεν εμπλέκεται σε κανέναν εμφύλιο, γιατί δεν ανήκει στην ίδια «φυλή» με τον ΣΥΝ. Θα έπρεπε να γνωρίζει, λόγω της ιδιότητάς του, ότι στην αντίπερα όχθη το ΚΚΕ δεν έχει και δεν μπορούσε να έχει συντρόφους, αφού η στρατηγική τους είναι υπονόμευση του κινήματος και διαχείριση του συστήματος. Τέλος, αυτό που αποκαλεί «παρέα» είναι το Κόμμα της εργατικής τάξης στη χώρα και αριθμεί χιλιάδες μέλη και στελέχη, που αγωνίζονται για έναν κόσμο που ο αρθρογράφος και η δική του παρέα κάνουν τα πάντα για να τον λοιδωρήσουν, γιατί τον εχθρεύονται.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ