Τρίτη 31 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΛΙΑΡΑΚΗΣ
«Εφυγε» τυλιγμένος με την κόκκινη σημαία

Για το τελευταίο του ταξίδι «έφυγε» χτες το μεσημέρι ο Δημήτρης Κολιαράκης. «Εφυγε» τυλιγμένος με την κόκκινη σημαία του Κόμματός του, του ΚΚΕ, μέσα από τις γραμμές του οποίου αγωνίστηκε μια ολόκληρη ζωή για την υπεράσπιση των συμφερόντων της εργατικής τάξης, για τον σοσιαλισμό και τον κομμουνισμό και έχοντας μαζί του τον αχώριστο σύντροφό του, τον «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ». Ο παλαίμαχος κομμουνιστής, ναυτεργάτης και συνδικαλιστής, που ανήκει σε αυτούς που αφιέρωσαν τη ζωή τους στον αγώνα και το φωτεινό παράδειγμά του αποτελεί πολύτιμη παρακαταθήκη για τις νεότερες γενιές, έφυγε από τη ζωή το βράδυ της περασμένης Παρασκευής σε ηλικία 95 ετών. Η κηδεία του έγινε χτες στο νεκροταφείο του Σχιστού.

Η νεκρώσιμη ακολουθία τελέστηκε στην εκκλησία της Αγίας Σοφίας στον Πειραιά. Πολυμελής αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ με επικεφαλής την ΓΓ της ΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ, πολλοί παλιοί συναγωνιστές του, συνδικαλιστές ναυτεργάτες, συγγενείς και φίλοι του βρέθηκαν εκεί για να τιμήσουν και να αποχαιρετήσουν τον αγωνιστή Δημήτρη Κολιαράκη. Σε όλη τη διάρκεια της νεκρώσιμης ακολουθίας, μέλη του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής την Αλέκα Παπαρήγα, αλλά και άλλοι σύντροφοι και συναγωνιστές του στάθηκαν τιμητική φρουρά δίπλα στο φέρετρο.

Εκ μέρους της ΚΕ του ΚΚΕ και της Κομματικής Οργάνωσης Ναυτεργατών, αποχαιρέτησε τον σύντροφο Κολιαράκη ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ, ο οποίος, αφού αναφέρθηκε στο πλούσιο βιογραφικό του, με 12 χρόνια στις φυλακές και 4 σε εξορίες και καταδικασμένος σε θάνατο μαζί με άλλους 9 αγωνιστές στη δίκη της θρυλικής ΟΕΝΟ, επισήμανε μεταξύ άλλων: «Εχει μεγάλη αξία, να κλείνεις τα μάτια σου ήσυχος και οι σύντροφοί σου να σε αποχαιρετούν και να σου λένε συλλογικά: Εκπλήρωσες το καθήκον σου. Υπερασπίστηκες τα συμφέροντα της εργατικής τάξης, έδωσες τις δυνάμεις σου στο Κόμμα της, το ΚΚΕ. Στάθηκες όρθιος μέχρι την τελευταία στιγμή».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ