Τρίτη 28 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Απαρατήρητο το συνέδριο των γιατρών

Σχεδόν απαρατήρητο πέρασε το τακτικό συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γιατρών ΙΚΑ (ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ), που έγινε στις 24 - 25 Απρίλη του 2009 στην Αθήνα.

Εκτός του ότι οι οργανωτές του (στο ΔΣ της Ομοσπονδίας έχει την απόλυτη πλειοψηφία η ΔΑΚΕ) δεν έκαναν καμία ανακοίνωση, και ο απολογισμός όπως και οι αποφάσεις του συνεδρίου απέχουν παρασάγγας απ' τις εκρηκτικές ανάγκες του ίδιου του ΙΚΑ, των ασφαλισμένων αλλά και των ίδιων των εργαζομένων στο Ιδρυμα γιατρών. Η μοναδική εξαίρεση που θα μπορούσε να αναφερθεί είναι η υπογραφή της προκήρυξης για τη μονιμοποίηση 2.000 συμβασιούχων γιατρών απ' το 1992. Ομως, στο όνομα αυτής της εξαίρεσης έμεινε στο απυρόβλητο η αντιασφαλιστική λαίλαπα, που ισοπέδωσε δικαιώματα ασφαλισμένων, εργαζομένων και γιατρών στο Ιδρυμα. Ούτε και αυτοί οι συμβασιούχοι γιατροί δεν ικανοποιήθηκαν στο ακέραιο, γιατί μένουν ξεκρέμαστοι άλλοι 3.000 και άλλοι 900 με σύμβαση έργου.

Μετά από ένα «πράμα» προβάλλει αδήριτη η ανάγκη της καταδίκης του συνδικαλισμού της συναίνεσης και της υποταγής, όπως τόνισε η Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Γιατρών - Οδοντογιατρών ΙΚΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ