Τρίτη 28 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Να «οικολόγοι» να μάλαμα...

Παπαγεωργίου Βασίλης

«Αποτελεί επιτακτική ανάγκη να τεθεί η βιοποικιλότητα στο επίκεντρο όλων των αποφάσεων για την οικονομία. Πλέον, έχουμε τα εργαλεία να εντάξουμε την προστασία του περιβάλλοντος στον τομέα της αγοράς. Ο ιδιωτικός τομέας δείχνει να ανταποκρίνεται με ορισμένες πρωτοβουλίες. Η Ευρώπη μπορεί, μέσω της αγοράς της, να προστατεύσει τη βιοποικιλότητα. Ηρθε η στιγμή να φέρουμε την προστασία του βιολογικού μας πλούτου στο επίκεντρο της πολιτικής μας».

Αυτό υποστήριξε χτες από το βήμα του διήμερου συνεδρίου για τη βιοποικιλότητα ο Τζιμ Λιπ, γενικός διευθυντής του διεθνούς WWF. Ούτε λίγο ούτε πολύ, ουσιαστικά, προτείνει να αφεθεί στις δυνάμεις της αγοράς, δηλαδή στο μεγάλο κεφάλαιο, η προστασία του περιβάλλοντος και της βιοποικιλότητας του πλανήτη. Ζητάει «να βάλουμε το λύκο να φυλάει τα πρόβατα», θέλοντας να ξεχάσουμε:

  • Οτι η δραστηριότητα του μεγάλου κεφαλαίου επέφερε την αλόγιστη σπατάλη πολύτιμων φυσικών πόρων και τη μείωση της βιοποικιλότητας κατά 25% - 30% τα τελευταία 40 χρόνια.
  • Οτι η δίψα του για μεγαλύτερο κέρδος επέφερε την αποψίλωση των δασών, με αποτέλεσμα να αυξηθούν κατά 20% τα αέρια που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου.

Αυτές είναι οι περιβόητες «μη κυβερνητικές οργανώσεις», όπως η WWF, τις απόψεις των οποίων περί «πράσινης» οικονομίας και ανάπτυξης ενστερνίζονται τόσο η ΝΔ, όσο και το ΠΑΣΟΚ και τις οποίες οργανώσεις περιβάλλει με τόση θαλπωρή ο ΣΥΡΙΖΑ. Θέλουν να ανοίξουν νέους δρόμους κερδοφορίας του μεγάλου κεφαλαίου καταληστεύοντας για άλλη μια φορά το περιβάλλον... Να «οικολόγοι», λοιπόν, να μάλαμα!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ