Τρίτη 28 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Το ΠΑΣΟΚ ενοχλείται γιατί ανησυχεί

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ για την ανακοίνωση - απάντηση του ΠΑΣΟΚ σε σχόλιό του για την ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στην Τουλούζη

Ενοχλήθηκε η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ από σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τα όσα είπε, σε ομιλία του στην Τουλούζη, ο πρόεδρός του Γ. Παπανδρέου την περασμένη Παρασκευή. Επιδεικνύοντας αξιοθαύμαστα αντανακλαστικά, κοντά στα μεσάνυχτα της Παρασκευής εξέδωσε ανακοίνωση κατά του ΚΚΕ στην οποία αναμασά τα γνωστά προβοκατόρικα περί δήθεν στήριξής του στη ΝΔ, επειδή το ΚΚΕ επικρίνει την πολιτική του ΠΑΣΟΚ!

Απαντώντας με σχόλιό του, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει για την ανακοίνωση αυτή του ΠΑΣΟΚ:

«Γιατί ενοχλείται τώρα τελευταία η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ για την κριτική που της ασκεί το ΚΚΕ, ότι η πολιτική της δεν έχει ουσιαστικές διαφορές με της ΝΔ; Χρόνια τώρα το ΚΚΕ κάνει αυτή τη διαπίστωση και πολεμά την αντιλαϊκή πολιτική, την οποία υλοποιούν και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

Ο λόγος είναι ότι ανησυχεί, επειδή χιλιάδες ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ, προδομένοι από την ηγεσία του, προβληματίζονται και αποστασιοποιούνται, γιατί βλέπουν ότι το ΠΑΣΟΚ δεν αποτελεί απάντηση στη ΝΔ. Τις συνέπειες της πολιτικής και της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ τις υφίστανται όλοι οι εργαζόμενοι, ανεξάρτητα από το κόμμα που ψηφίζουν.

Αν δεν είναι έτσι, ας απαντήσει η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, πόσο μεροκάματο, μισθό, σύνταξη θα παίρνουν οι εργαζόμενοι με την "πράσινη ανάπτυξη"; Ας απαντήσει για τους συνδικαλιστές του που βάζουν πλάτη να περάσει η πολιτική του ΣΕΒ, των εφοπλιστών, των άλλων επιχειρηματιών, υπογράφοντας την επαίσχυντη αύξηση του ενός ευρώ τη μέρα. Ας πει για τις ελαστικές σχέσεις εργασίας που εισήγαγε, μαζί με τη ΝΔ και την ΕΕ. Αλλά και για τη φορολογία των ΑΕ που μείωσε από το 45% στο 35%, με στόχο να την πάει πιο κάτω, αλλά πρόλαβε η ΝΔ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ