Τρίτη 28 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Οδηγίες για τους ταξιδιώτες

Οδηγίες, για όσους θα ταξιδέψουν σε χώρες όπου έχουν εμφανιστεί κρούσματα της «γρίπης του χοίρου» σε ανθρώπους, οι οποίες μοιράζονται στα αεροδρόμια εξέδωσε το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ). Συστήνει:

  • Σχολαστική τήρηση των μέτρων ατομικής υγιεινής όπως: προσεκτικό πλύσιμο χεριών με ζεστό νερό και σαπούνι ή καθαρισμός των χεριών με αλκοολούχο διάλυμα, κάλυψη του στόματος και της μύτης με χαρτομάντηλο κατά τη διάρκεια του βήχα και του φτερνίσματος και αποφυγή χειραψίας για πρόληψη διασποράς μικροβίων.
  • Αποφυγή επαφής με ασθενείς που έχουν συμπτώματα λοίμωξης του αναπνευστικού.
  • Αποφυγή συνωστισμού.
  • Αποφυγή επίσκεψης περιοχών εκτροφής χοίρων.
  • Σε περίπτωση εμφάνισης συμπτωμάτων γρίπης, άμεση αναζήτηση ιατρικής βοήθειας και αναβολή της επιστροφή σας μέχρι την ίαση.

Ειδικότερα για ανθρώπους που ταξίδεψαν σε χώρες που υπάρχουν κρούσματα της νόσου, το ΚΕΕΛΠΝΟ συστήνει: «Αν εντός 7 ημερών από την επιστροφή σας παρουσιάσετε πυρετό πάνω από 38 βαθμούς Κελσίου, βήχα, πόνο στο λαιμό, μυαλγία, κεφαλαλγία, ρινική καταρροή ή δύσπνοια, θα πρέπει να παραμείνετε στο σπίτι σας και να επικοινωνήσετε άμεσα με το ΚΕΕΛΠΝΟ στα τηλέφωνα: 210.5212.054 και 210.5222.339».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ