Παρασκευή 13 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Ο «προπονητής» Χίτλερ (!)...

Ενα στα 20 παιδιά της Μεγάλης Βρετανίας νομίζει ότι ο Αδόλφος Χίτλερ ήταν ...ο προπονητής της Εθνικής Γερμανίας στο ποδόσφαιρο!

Αυτό προκύπτει από έρευνα στην οποία 2.000 παιδιά στη Βρετανία, ηλικίας από 9 έως 15 ετών, εξετάστηκαν για τις γνώσεις τους στους Παγκόσμιους Πολέμους.

Στα συμπεράσματα της έρευνας συμπεριλαμβάνεται ακόμα το εύρημα πως εκτός από τον «προπονητή» Χίτλερ, ένα στα έξι παιδιά θεωρούν πως το Αουσβιτς είναι θεματικό Πάρκο!!!

Ακολουθούν και άλλα δύο:

α) Το 12% πιστεύει ότι το σήμα των McDonalds ήταν το σύμβολο της Ημέρας των Βετεράνων, όπου μνημονεύονται όσοι έπεσαν στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

β) Ενα στα 20 παιδιά θεωρούν πως το Ολοκαύτωμα ήταν ο εορτασμός που έγινε για τη λήξη του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου...

...και τα «Τείχη»

Αυτή είναι η εικόνα ενός κόσμου περίκλειστου από τα τείχη της άγνοιας, της αμάθειας, της διαμόρφωσης συνείδησης των νέων γενεών με τα υλικά της πολιτικής και ιδεολογικής αφασίας, όπως δηλαδή τον χτίζουν οι «ιστορικοί» αναλυτές και οι πολιτικοί πανηγυριώτες της «πτώσης του Τείχους».

Προσοχή στα «Τείχη», λοιπόν, που χωρίς κρότο και χωρίς ήχο, αλλά πανύψηλα, φαραωνικά και θηριώδη, σηκώνονται για να φυλακίσουν εμάς και τα παιδιά μας, όπως ακριβώς περιέγραφε ο μεγάλος Αλεξανδρινός:

«Χωρίς περίσκεψιν, χωρίς λύπην, χωρίς αιδώ

μεγάλα κι υψηλά τριγύρω μου έκτισαν τείχη.

Και κάθομαι και απελπίζομαι τώρα εδώ.

Αλλο δεν σκέπτομαι: τον νουν μου τρώγει αυτή η τύχη

διότι πράγματα πολλά έξω να κάμω είχον.

Α, όταν έκτιζαν τα τείχη πώς να μην προσέξω.

Αλλά δεν άκουσα ποτέ κρότον κτιστών ή ήχον.

Ανεπαισθήτως μ' έκλεισαν από τον κόσμο έξω».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ