Παρασκευή 13 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΚΕ
Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους

Ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατέθεσε ο Γιώργος Τούσσας, ευρωβουλευτής του ΚΚΕ

Το δικαίωμα όλων των εργαζομένων σε μόνιμη και σταθερή εργασία επισημαίνει με Ερώτησή του στην Κομισιόν ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Τούσσας. Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ καλεί την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να τοποθετηθεί απέναντι στις δίκαιες διεκδικήσεις των εργαζομένων, αναδεικνύοντας τα αιτήματα των εργαζομένων και του ταξικού εργατικού κινήματος για σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους, την κατάργηση όλων των ευέλικτων μορφών απασχόλησης στο Δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, την άμεση μονιμοποίηση των εργαζομένων σε stage χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής: «Η ανεργία στα 27 κ.μ. της ΕΕ αυξήθηκε κατά 5.011.000 από το Σεπτέμβρη 2008 έως το Σεπτέμβρη του 2009, φτάνοντας συνολικά στα 22.123.000 ανέργων, με πρόβλεψη να εκτιναχθεί στο 12% το 2010. Η ΕΕ και οι κυβερνήσεις των κ.μ. με την πολιτική της "ευελφάλειας" γενικεύουν τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, την "ενοικίαση εργαζομένων". Κάτω από το μανδύα των "συμβάσεων μαθητείας" - τα περιβόητα "stage" - παίρνει τεράστια έκταση η προσωρινή ελαστική και ανασφάλιστη εργασία, ακόμη και μέσα στα όργανα της ΕΕ (Επιτροπή, Ευρωκοινοβούλιο, άλλα κοινοτικά όργανα). Στην Ελλάδα, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με πρόσχημα τη κατοχύρωση των "ίσων δικαιωμάτων" ανακοίνωσε χιλιάδες απολύσεις εργαζομένων με stage στο δημόσιο τομέα, αφήνοντας στο απυρόβλητο τον ιδιωτικό τομέα.

Πώς αξιολογεί η Επιτροπή τις ενέργειες της ελληνικής κυβέρνησης; Πώς τοποθετείται για το κρίσιμο πρόβλημα της εξασφάλισης του δικαιώματος στην πλήρη - σταθερή εργασία, με δεδομένο ότι η πολιτική της είναι σε αντίθεση με τις προτάσεις των εργαζομένων για σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους, την κατάργηση όλων των ευέλικτων μορφών απασχόλησης στο Δημόσιο και τον Ιδιωτικό Τομέα, την άμεση μονιμοποίηση των εργαζομένων σε stage χωρίς όρους και προϋποθέσεις;»


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ