Παρασκευή 13 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΜΕ ΦΟΥΝΤΕΣ

ΟΥΤΕ ΜΙΣΘΟ, ΟΥΤΕ ΣΥΜΒΑΣΗ: «Οι μισθοί να αντανακλούν περισσότερο την παραγωγικότητα αλλά και τις τοπικές συνθήκες της αγοράς εργασίας. Να αντιμετωπιστούν οι αγκυλώσεις στην αγορά εργασίας. Να ενισχυθούν οι πολιτικές ενεργοποίησης του πληθυσμού σε ηλικία απασχόλησης» (η συναπόφαση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ με την ΕΕ / ΕΘΝΟΣ).

ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ: «Επάγγελμα παίκτης ριάλιτι. Μπορεί να μην έχει κατοχυρωθεί επίσημα αυτή η κατηγορια επαγγελματιών αλλά στους χαλεπούς καιρούς που διανύουμε προφανώς δημιουργείται μια αγορά εργασίας με προοπτικές (...) σύμφωνα με τον (...) τον άνθρωπο που έχει στην ατζέντα του 700.000 ονόματα (...) η ταρίφα ξεκινάει από τα 25 ευρώ» (το θέμα στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).

ΠΑΝΙΚΟΣ ΣΤΗΝ ΕΚΑΛΗ: «Ακίνητα, πίνακες ζωγραφικής, αυτοκίνητα, μετοχές και κάθε είδους κινητό ή ακίνητο περιουσιακό στοιχείο μπαίνουν στο στόχαστρο του οικονομικού επιτελείου, με στόχο να πιαστεί ο μεγάλος πλούτος, που φοροδιαφεύγει» (το θέμα στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

ΠΡΟΣΓΕΙΩΣΗ: «Οι χθεσινές ανακοινώσεις του υπουργού Οικονομικών κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου, εφόσον υλοποιηθούν, είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Γιατί υιοθετούν την εξής απλή ιδέα: δεν μπορεί οι δαπάνες ενός νοικοκυριού να είναι μεγαλύτερες από τα εισοδήματά του συν την αποταμίευση. Θα πρέπει να μπει με άλλα λόγια πόθεν έσχες για όλους και για όλα. Για τις αγορές, για τα δάνεια και τις κάρτες αλλά βέβαια και για τις καταθέσεις» (από το κύριο άρθρο στα ΝΕΑ).

ΑΓΑΘΕΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ: «Οι περισσότεροι θεωρούν ότι οι πολιτικές συνθήκες επιτρέπουν την ανάπτυξη τέτοιων πρωτοβουλιών και επιπλέον επειδή πιστεύουν στη νεωτερικότητα του κ. Παπανδρέου και εκτιμούν ότι οι προθέσεις του είναι πραγματικές και αγαθές» (ο Α. Καρακούσης στο ΒΗΜΑ).

ΚΑΘΑΡΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ: «Την αποποινικοποίηση της χρήσης κάνναβης ζητούν οι Οικολόγοι Πράσινοι σε επιστολή που απέστειλαν στον Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου (...) μεταξύ των προτάσεων που καταθέτουν είναι (...) η νομιμοποίηση της καλλιέργειας μικρού αριθμού δενδρυλλίων (...) στην επιστολή τους μάλιστα αναφέρονται και στη "ρηξικέλευθη" τότε πρόταση του κ. Παπανδρέου όταν ήταν υπουργός Παιδείας που αφορούσε το δικαίωμα προσωπικής αυτοκαλλιέργειας κάνναβης» (το θέμα στα ΝΕΑ).

ΠΙΚΡΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ: «Εκλεισε αιφνιδιαστικά το μονοθέσιο δημοτικό σχολείο στο Πάπιγκο Ιωαννίνων. Ο αποσπασμένος δάσκαλος αποσπάστηκε εκ νέου σε άλλο σχολείο και από χθες οι τρεις μαθητές δεν κάνουν μάθημα» (η είδηση στο ΕΘΝΟΣ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ